Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poduszka ciążowa

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny jestem w 26 tygodniu ciąży brzusio coraz większy, coraz gorzej sypiam. Podobno poduszki ciązowe pomagają wygodnie się ułożyć, problem jest w tym ze jest ich tyle że nie mam pojęcia jaką wybrać. I tu proszę o radę posiadaczek jakie polecacie jakie się nie sprawdziły ?

Gość gość
Ja już w czwartym miesiącu kupiłam sobie poduszkę motherhood ona się kojec nazywa. To taki wielki, długaśny rogal. Jestem z niej baaardzo zadowolona - rozwiązanie mam za parę tygodni i przez ten cały czas (z wyjątkiem wyjazdów) śpię z nią. Pokrowiec jest zdejmowany i można go prać - piorę z pościelą - i szybko schnie. Samej poduszki nie prałam więc nie wiem jakby coś takie przeżyła. Porządnie wykonana i wykończona. Przez te kilka miesięcy nic się z nią działo, ani się nie spłaszczyła ani nie zdeformowała - a używam non stop. Śpi się bardzo wygodnie, jedna końcówka literki c pod głowę, druga między nogi, plecy mam podparte. Czasami układam się na odwrót z podparciem brzucha - i tez zdaje egzamin. W jakiej pozycji zasnę w takiej się budzę. I co najważniejsze - o ile to możliwe, z nocnym bieganiem do toalety - wysypiam się, plecy mnie nie bolą, brzuch mi też właściwie nie przeszkadza - a od początku wielki rósł. Teraz jeszcze dodatkowo wkładam sobie dwie zwykłe, twarde poduszki pod stopy, żeby mieć nogi wyżej. Tak więc tę polecam zdecydowanie - ale innych nie próbowałam - więc nie mam porównania. Jedyny mankament to cena, nie pamiętam ile dokładnie zapłaciłam, ale kupiłam w sklepie dla ciężarnych - i cena nie należała do najniższych, aż się zawahałam czy brać. W każdym razie nie żałuję! Czasami nawet mąż mi ją podkrada - bo jest po prostu wygodna :) A ja ją sobie też biorę na kanapę do oglądania filmów wieczorami.

Gość gość
ja jeszcze nie zaszłam a juz kupilam poduszke :) dlatego bo uzywalam jej przy pierwszej ciazy i mega sie sprrawdzila! Mąż tez ja uwielbia i ja lubie z nia spac :) takze naprawde warto.. taka poducha jest mega wygodna. kupilam taka z allegro 170 cm ale jest troche za mieka :( ta ktora mialam wczesniej byla o wiele lepsza.. taka twardsza

Gość gość
A ja kupiłam i nie uzywalam po prostu była dla mnie niwygodna i za twardą

Gość gość
ja caly czas nad nia myslalam i mysle nadal choc jestem w 8 m-cu i zaraz koniec ale chyba bede sobie koldre ukladala tak jak dotychczas. Ale mimo wszystko ja polecam, moje kolezanki mialy i kazda zadowolona i pozniej dla dzidzisia sie wykorzysta

Gość motherhood
motherhood - polecam, drogie jak diabli, ale warto. śpi się rewelacyjnie, a jeszcze później do karmienia Ci się przyda :)

Gość gość
A ja nie kupiłam, ale między nogi i pod brzuch wkładałam sobie "jaśki" ;) bo faktycznie z takim podparciem dużo wygodniej.

Gość gość
Będąc w ciąży korzystałam z niej ale tylko w ciągu dnia, nie spałam na niej bo za wysoko pod głową miałam, lubię płasko. Ale za to po porodzie do tej pory się przydaje. Córka skończyła 5 miesięcy a poducha służy "do odgradzania" córki, gdy np leży na łóżku, czasami zwijam ją i kładę małą na poduchę (oczywiście jestem obok), czasami tak ją układamy że służy całej naszej 3. Mała jest odgrodzona-zabazpieczona gdy śpi, ja na jednym końcu, mąż na drugim i wszyscy tak sobie ma kanapie kimamy :D Ogólnie bardzo fajna jest.

Gość gość
Dzięki za info czyli generalnie polecacie, upatrzyłam na allegro taką w kształcie litery C, zastanawiam się też nad taką w kształcie 7 ale to chyba gorsze rozwiązanie nie ma wyprofilowanego miejsca na brzuszek. Mam nadzieję ze pomoże a jak mi nie podpasuje to będzie do karmienia bombla.

Gość gość
Spotkałyście się z taką firmą jak SUPER MAMI ?

Tak, spotkałam się z poduszką SuperMami:) kupiłam parę miesięcy temu - kształt cyfry 7. Mogę z czystym sumieniem polecić:) wygodna, poszewka zdejmowana do prania. Bardzo mi pomogła w ciąży. Zobaczymy jak się sprawdzi po porodzie - służy również do karmienia.

Gość H helix
Ja w 6-7 miesiącu ciąży kupiłam sobie kojec z Motherhood, bo bardzo bolały mnie biodra, a zauważyłam, że kiedy włożę między nogi zwykłą poduchę, to lepiej mi się zasypiało. Tyle że w nocy i tak gdzieś tą poduchę skopałam. Ten kojec okazał się bardzo fajny. Twardość i wysokość głowy akurat. Dobrze wykonany. Największy mankament to cena. Kupiłam za 140zł, ale w innych sklepach widziałam nawet za 180zł. Dodatkowy pokrowiec to też kilkadziesiąt zł, nie pamiętam dokładnie ile, ale jak na kawałek tkaniny to zdzierstwo. I druga rzecz, która mi nieco przeszkadzała to to, że trudno się wyplątać w nocy, żeby przewrócić się na drugi bok. Ja jestem z tych, co nie wytrzymają całej nocy w jednej pozycji i czasem przy przekręcaniu się wybudzałam się ze snu. Ale jak już się dobrze ułożyłam, to było mi wygodnie zarówno z podparciem pleców jak i brzucha. Polecam z czystym sumieniem. W czasie ciąży sporo z mężem podróżowaliśmy po Polsce i zawsze brałam kojec ze sobą, bo można go skręcić, ciasno ścisnąć i nie zajmuje wtedy aż tak dużo miejsca. Ponoć można na niej karmić dziecko, ale mnie jakoś nie było zbyt wygodnie, bo po porodzie nie umiałam jednocześnie trzymać dziecka i manewrować poduszką i się zniechęciłam. Może teraz, jak już mam więcej wprawy, spróbuję jeszcze raz.

Gość gość
Popatrz sobie tutaj, https://pontipino.pl/ jest bardzo dużo rzeczy dla mam i dzieci, wiec raczej cos znajdziesz takiego, żeby było wygodniej, bo wyobrażam sobie jak niekomfortowo musi robić się w późniejszych miesiącach.

Brzuch przeszkadza Ci w wysypianiu? Aby temu zaradzić proponuję zaopatrzyć się w poduszkę ciążową. Potem przyda Ci się w karmieniu malucha. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie.

Gość gość
ja mam poduszke Fikuszke z Fiki Miki, fajnie wypełniona silikonowym wkładem , bardzo mięciutka, pomaga mi spac a potem moge ją śmiało wykożystać dla maluszka http://materacyk.pl

Gość lasieczka436
Zgadza się, mam też ten model poduszki https://materacyk.pl/produkt/poduszka-fikuszka/ i służyła mi w ciąży fajnie, dzięki niej nie raz udało mi się zasnąć. A teraz po porodzie używam jej do karmienia malucha, jest dużo wygodniej niż ze zwykłą poduszką. No i posiada pozytywną opinię instytutu matki i dziecka w Warszawie co też ważne.