Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perrfuzja

Chrzciny w święta Bożego Narodzenia?

Polecane posty

Gość perrfuzja

Myślicie, że to dobry pomysł ochrzcić wtedy dziecko? Tzn dla nas rodziców super. Ale martwię się bardziej o gości no i o chrzestnych. No bo każdy może chcieć jakoś inaczej spędzić pierwszy dzień świąt...a nie akurat u nas na chrzcinach. no i mam dylemat

Gość gość
moze bys najpierw dziecko zapytała czy chce byc ochrzczone i nalezec do tej organizacji ?

Gość gość
nie wiem jak u was ale u nas w pierwszy dzień są śluby, chrzciny tylko w drugi. tak jest w mieście, na wsi może być w każdy. też tak miliśmy. goście byli zawiedzeni, ze są proszeni tylko a drugi dzień, chętnie przyjechaliby już w wigilię i siedzieli 3 dni.

Gość perrfuzja
No właśnie u nas tylko w pierwszy dzień chrzczą, a w drugi nie ;) hehehe no to u nas myślę że jednak nikt nie będzie zawiedziony że nie będzie siedział 3 dni :D tylko jakoś właśnie nie chcę robić kłopotu rodzinie tym terminem...

Gość gość
Byłam na chrzcinach 1 dnia świąt w Gdańsku i super 2 pieczenie na jednym ogniu :D

Gość Aurelka900
ee tam, ja też uważam że to będą dwie pieczenie na jednym ogniu i fajnie. :) a jak komuś nie będzie pasowało to po prostu nie przyjdzie i tyle. nigdy nie będzie tak, że wszystkim dogodzisz. a jakby ktoś na chrzest szukał fajnych pamiątek to mogę podsunąć fajne statuetki https://www.krysztaly3d.pl/prezenty/wszystkie/chrzciny my dawaliśmy mojej chrześnicy tą z motywem świecy, ale jest wiele do wyboru.

Gość perrfuzja
No w sumie jakby moje dziecko dostało taką statuetkę to bym się nie obraziła :P Wiem, że całej rodzinie się nie dogodzie, ale wiecie jak to jest, potem wszyscy gadają, mają jakieś ukryte żale itp. ale mi wprost oczywiście nikt niczego nie powie.

Gość BeataWiśnia
Świetny pomysł ! Ale trzeba pamiętać, że restauracje w tym czasie mogą być oblegane... Najlepiej zajrzeć na www.ChrzcinyiKomunie.pl ! tam można wysłać zapytanie do wielu lokali jednocześnie, a jak chcemy zaoszczędzić czas, to można do nich zadzwonić, a ekipa z portalu zrobi wszystko za nas, wedle naszych warunków :)

Gość gość
ja jak bylam chrzestna to chrzest byl wlasnie w 2 dzien swiat. dla rodzicow lepiej jedno zarcie i jedne goscie(jedno przygotowanie), ale mnie sie w swieta nie chcialo nigdzie wychodzic no ale trudno. Robcie smialo tak kazdy robi