Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Może być prezent OGÓLNY na wigilię?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam zaproszenie na wigilię do domu mojego faceta gdzie będzie ok 20 osób których w ogóle nie znam. W ogóle nikogo tam nie znam, będę pierwszy raz. Powinnam przynieść jakiś prezent taki ogólny np wino i kawę czy coś takiego? Słodyczy i ciast nie ma sensu ponieważ jest to rodzina cukierników i sami robią te rzeczy. Będę wdzięczna za pomysły.

Gość gość
Prezentu jako siatecznego nie musisz wszystkim dawac, naptomiast ladnie bedzie wygladac jak przyniesiesz gospodarza but. czerwonego wina.

Gość gość
Nie mam o co pytać swojego faceta ponieważ on nie lubi świąt.

Gość gość
Nie on mnie zaprosił tylko jego rodzice, on tylko przekazał. To jest rodzinna wigilia, tylko ja będę obca.

Gość gość
to wypada wziąc kawe wino jakies i np bombonierkę

Gość gość
flaszkę! Co to za wigilia bez wodki?

Gość Jasnowidz XXL
Przede wszystkim kwiaty dla pani domu. Dla pana może być butelka dobrego alkoholu. Jeżeli są młodsze dzieci - po jakimś drobiazgu (maskotka, breloczek)

Gość gość
Jeżeli zaprosili cie jego rodzice, to prezenty powinnaś przygotować właśnie im. Do tego słodycze dla dzieciarni (jeśli będzie). Akurat kwiaty dla pani domu możesz sobie przy okazji wigilii podarować, zwłaszcza że nie jesteś facetem i niekoniecznie trzeba kupować kwiaty na linii kobieta - kobieta. Co do prezentu "ogólnego" to może być butelka wina, ale mogą być np. jakieś samodzielnie zrobione śledziki, sałatka czy cokolwiek innego, zwłaszcza gdyby było to coś, czego oni nie robią.

Tak, słodycze i wino to super pomysł! Wino najlepiej czerwone, np. jakiś Malbec albo Syrah. Ze słodkości to polecam czekolady Monbana, np. migdały pokryte kakao albo białą czekoladę do picia :)