Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY PODATEK VAT !!!!

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie mam wielki problem, ponieważ planuję założyć działalność gospodarczą i obecnie sporządzam biznesplan. Mam ogromny problem z podatkiem VAT, ponieważ z moich informacji wynika, że będę musiała zapłacić 23% VAT-u! I gubię się na etapie takim : - kupuję towar w hurtowni w cenie brutto - czyli już z VAT-em - sprzedaję towar w sklepie po ustalonej marży Później muszę się rozliczyć i zapłacić ponownie podatek VAT (czy to nie głupie?)... VAT odliczam od kosztów zakupu towaru a sprzedaży ? Po końcowych obliczeniach wynika z tego, że nic nie zarobiłam i jestem na fatalnym minusie... może ja robię coś nie tak ? pomóżcie mi !!!!!!

Gość gość
zgłoś się z tym do biura rachunkowego www.biurocru.pl podpowiedza ci i pomoga tak, zebys nie byla na minusie.

Gość gość
Moim zdaniem to zbyt skomplikowane, żeby samemu się domyślać, kombinować, zgadywać…. Skontaktuj się z biurem rachunkowym, które darzę zaufaniem: http://www.biurogetek.pl. Nigdy nie miałam żadnych zarzutów do ich obsługi. Jestem pewna, że tam z przyjemnością Ci wszystko wyjaśnią. Zajmują się m.in. prowadzeniem rejestru zakupu i sprzedaży VAT i deklaracjami podatku od towarów, usług..zresztą zobacz sobie ich ofertę.

Gość gość
Kupujesz coś za x złotych plus 3 złote VAT. sprzedajesz za y złotych plus 5 złotych VAT. urzedowi skarbowemu odprowadzasz różnicę czyli 2 złote. czego nie rozumiesz?