Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafię się ogarnąć!

Polecane posty

Gość gość

Coraz gorzej ze mną, jeszcze rok temu byłam w najlepszej możliwej formie. Byłam bardzo aktywna, codziennie treningi, nie wyobrazalam sobie dnia bez jakiejś aktywnosci fizycznej. Miałam świetna sylwetke, wysportowana, czulam sie super w swoim ciele. Zdrowo sie odzywialam, gotowalam. Potem zaczęły się problemy z kolanem, latanie po lekarzach, zaprzestanie trenowania. Efekt jest taki, że niewiem nadal co jest z kolanem, niby lepiej po fizjoterapi, ale dalej coś jest nie tak. Z początku miałam jeszcze jakąś motywacje, żeby tak składać sobie trening żeby nie obciążać kolan, niestety straciłam ją. Nie znoszę tej swiadomosci,ze mam fizyczne oograniczenia. To się przelozylo na jakosc codziennego życia. Po pracy nie mam na nic ochoty, nie chce mi sie nigdzie wychodzic, przytylam ok 7 kg, nie chce mi sie gotować, moja dieta to katastrofa, smieciowe zarcie. Nie potrafię się zmusic do jakiejkolwiek aktywnosci, a przeciez moge trenować tylko ostrożnie. Nie umiem sobie z tym poradzic. Za 6 miesięcy jest mój ślub, a ja jestem w tragicznej formie. Caly czas myślę co do cholery jest z tym kolanem! Wydalam kupe kasy na badania i wizyty u ortopedow, każdy mówił co innego, boję sie szukać dalej przyczyny, bo niewiem komu mam wierzyć! Przez to wszystko wpadłam w jakiegoś dola i nie umiem sie zmusić znowu do aktywnego zycia. Większość czasu spędzam przed kompem. Ludzie dajcie jakąś radę, jak się ruszyć do życia znowu? Biegać dalej po lekarzach czy odpuścić? Jak sie ogarnąć? :(

Gość gość
fajne prowo, 7/10

Gość gość
Dlaczego uwazasz ze to prowo???? Wg was każdy temat to prowo! A ja pisze jak jest i mam tego dosyc!

Gość gość
Teraz jak nie wiesz co z tym kolanem to wszelki ruch byłby trochę ryzykowny imo

trochę cię rozumiem ja przytyłam 5 kg i też jestem załamana też nie potrafię się zmusić do ćwiczen i zdrowej żywności :( a problemów ze zdrowiem nie mam tylko brak miłości i szczęścia mnie do tego sprowadził...

Gość gość
Fizjoterapeuta powiedział że moge robić cwiczenia izometryczne, ale kierowal sie pierwsza diagnozą czyli chondropatia, jednak kolejny lekarz to wykluczył więc zglupialam. Mialam robione rtg i dwa razy usg, nic nie widać. Zastanawiam się jeszcze nad rezonansem magnetycznym, ale to kosztuje więcej i obawiam się kolejnej błędnej diagnozy. Widze gołym okiem tą wadę, bo pojawiła mi się falda nad kolanem, nad drugim jej nie ma. Lekarz stwierdził, ze to tłuszcz:) No to bez komentarza. Czuje sie bezsilna:(