Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata83

Konto bankowe dla dziecka. Czy warto ?

Polecane posty

Gość Małgorzata83

Hej, chciałabym się was zapytać czy jest sens w zakładaniu konta bankowe dla mojego dziecka. Od dłuższego czasu korzystamy tylko i wyłącznie z karty http://zasilacz24.pl/ . Uważamy, że jest to solidny sposób na przekazanie podstawowej wiedzy o finansach dla naszej pociechy, a dzięki tej karcie uczymy ją także oszczędności. Wydaje mi się, że jest to najlepsze rozwiązanie na początku przygody dziecka z bankowością i myślimy że nie ma sensu zakładać konta w banku. A jakie są wasze opinie ?

Gość gośćula
nie klikam w link więc nie wiem co to jest,natomiast ja założyłam swojemu 14 latkowi konto i tam wpływają alimenty od jego ojca i inne nadwyżki z portfela mamy i taty ,syn sam zarządza kasą ,nie dostaje forsy do ręki ,duzy plus bo w sklepiku szkolnym kartą nie zapłaci :PJa jako pełnomocnik mam wglad w konto i widze kiedy i co było kupowane i kiedy i ile wybierane z bankomatu, to akurat konto w ing i tam masz w pakiecie dwa konta bieżące i oszczędnosciowe , wszystko za free,powiem Ci że jestem zdumiona podejsciem syna do kasy ,ma 14 ,5 roku a ma juz uskładane ponad tyś na obóz w hiszpani i jakieś wymarzone getry do gry (nota bene strasznie drogie i ujowe)