Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podawanie nr konta czy to bezpieczne?

Polecane posty

Gość gość

wystawiłam przedmiot na stronie z ogłoszeniami, odezwał się gość który był zdecydowany. podałam mu sam nr konta do przelewu, potem on jeszcze pytał o ten przedmiot o wysyłkę a teraz się wycofał bo się nie odezwał więcej. I boję się że on mając mój nr konta może zrobić mi jakiś przekręt. Niby nie da się bo nie zna moich danych, nie ma dostęp do dowodu osobistego ani wejścia na konto w banku. ale mimo to się boję że coś z tym zrobi. czy mam powody do obaw? czytałam na ten temat już w sieci i niby nic mi nie grozi ale wciąż się nieco obawiam.

Gość gość
wiesz, zależy co to za gość był. Jeśli nie był w porządku, to możesz kaskę stracić.

Gość gość
dziewczyno podajesz nr konta nieznajomym osobom? zwariowałaś?

Gość gość
a co niby może zrobić mając sam nr konta? Gdybyś podała pin, numer karty kredytowej to wtedy może i tak. Ale sam nr konta? Przecież ludzie, którzy coś sprzedają często na swoich stronach czy aukcjach dają nr konta do publicznej wiadomości... No pomyśl logicznie....

Gość gość
ale czego sie boisz?

Gość gość
I co w tym złego? Osoby które wystawiają przedmioty na sprzedaż w opisie umieszczają nr konta. Firmy tez podają publicznie. Nic się nie bój nic się nie stanie. Widocznie ktoś zrezynowal i tyle. Jakbys podała z hasłem to mogłabyś się bać. Spij spokojnie niektórzy piszą bzdury aby cie postraszyc

Gość gość
zalezy jakie sa jego zamiary, bo jezeli brudne to moze ci namieszac wiec jestes w bledzie myslac ze nic ci nie grozi.

Gość gość
z numerem konta moze ci co najwyzej przelac niespodziewanie kase ;)

Gość gość
no wlasnie,moze przelac najwyzej kase,bo zabrac nie moze skoro hasła nie dałas

Gość gość
Tak, namieszac to on może co najwyżej w gaciach. Smieszny czlowieczek. Jedyne co moze zrobić to przelew jesli sie zdecyduje na zakup. Szczerze mówiąc to ja tez bym nie przelal bez konkretnych danych czyli adres imię nazwisko. Uwazam ze ktoś kto podaje sam nr konta jest podejrzany i chce zrobić przekręt. Widocznie osoba która dostala od ciebie tylko nr konta wyczula nosem ze ktoś chce go naciac na kasę

Gość gość
oczywiście ze żadnych haseł nie dawałam :) i w zasadzie wiem że z samym numerem nic nie zrobi bo potrzeba mieć choćby pesel lub cały dowód osob. może trochę panikuję. tyle się słyszy o jakiś oszustwach w sieci :/

Gość gość
gość dziś nie oceniaj innych przez pryzmat siebie...

Gość gość
No to wplacaj przejechalem się raz i nie dam się wiecej przerobic. Lepiej dmuchac na zimne