Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro PISiory będą maszerować

Polecane posty

Gość gość
No widzisz jak ładnie.Myślisz, że niczego nie uzasadniłeś?Owszem, uzasadniłeś... Brakiem odpowiedzi na mój post.Uzasadniłeś, że napisałeś jakieś durnoty oparte na... Niczym...:D:D

Gość lester del moon
Na rękę Rosji było przypomnienie całemu cywilizowanemu światu o jej zbrodni w Katyniu i usunięcie mało znaczącego, odchodzącego prezydenta?' Oczywiście, że tak, bo Rosja jest zbyt silna, by sprawa Katynia jej REALNIE ZASZKODZIŁA. Rosji ani rzezie w Czeczenii nie zaszkodziły, ani wysadzanie własnych obywateli w powietrze, ani kompromitacja na Dubrowce, ani publiczna likwidacja Litwinienki, więc tym bardziej nie zaszkodzi jej przypomnienie w kontekście katastrofy, HISTORYCZNEJ SPRAWY, KTÓRA BUDZI BÓL W SERCACH ROSJAN I ZA KTÓRĄ JEST ODPOWIEDZIALNY CCCP, NIE NOWOCZESNA I PRZYJAZNA ROSJA. Cały cywilizowany świat ma w d***e Katyń, jeśli chce pohandlować z Rosją, chce jej żołnierza jak to bywało w czasie wojen światowych, tak jak ma w d***e rzeź Ormian, bo chce by świecka, silna Turcja blokowała Rosję od południa, a Arabów i Persów od północy. To takie przykłady, żebyś potem nie pytał, po co i do czego. Teraz o prezydencie Kaczyńskim. Typowe, oderwane od rzeczywistości argumentowanie o tym, że Polska nieważna i Kaczyński bez znaczenia. 1/ Rosja od ponad 300 lat angażuje olbrzymie siły i środki, by utrzymać w zależności Polskę, bo panowanie nad Polską, to eliminacja kraju historycznie ambitnego, burzącego porządek budowany przez Niemcy i Rosję, to przesunięcie Rosji na zachód, wgłąb Europy i bliższe kontakty z Niemcami, to inny układ geopolityczny, któremu suwerenna Polska zagraża z racji samego swojego istnienia, jako samodzielny byt polityczny, bo siłą rzeczy godzi w interesy rosyjskie popierając emancypację Ukrainy, krajów nadbałtyckich... 2/ Kaczyński zanegował dość efektownie prawo Rosji do odbudowy imperium opartego o schedę po Sowietach i w ogóle imperium rosyjskim, pojawiając się w Tbilisi z przywódcami krajów przez Rosję podbijanych, wyniszczanych, zagrożonych historycznie, lub obecnie. Kaczyński wyraźnie sugerował, że chce zbudować rodzaj sojuszu przeciwko Rosji, czyli utrudnić Rosji wyłuskiwanie poszczególnych krajów, zastraszanie na osobności. Taka perspektywa, byłaby poważnym utrudnieniem tego, co jest nie tylko misją Putina, ale wolą elity politycznej Rosji, czyli odbudowy imperium, ze strefami wpływów zbliżonymi do sowieckich. Pytanie jest oczywiście otwarte, czy to by wystarczyło, do podjęcia takiej decyzji o zamachu? Jeśli ktoś zna Rosję i rządzącą jej elitę, to wie, że ONI SĄ DO TEGO ZDOLNI, bo są po prostu wyrachowanymi graczami i zawodowymi mordercami. Czy to by im się opłacało? Im dłużej ta heca z wrakiem trwa i to co PO robi z tą sprawą, tym mocniejszą jest poszlaka, że tak, to by się OPŁACAŁA, bo co? NIC SIĘ NIE STAŁO! NIKT NIE ŻĄDA NIEZALEŻNEGO ŚLEDZTWA, NIKT NIE MIERZY, NIE WAŻY WRAKU, NIKT NIE DOMAGA SIĘ REALNEJ WSPÓŁPRACY W ŚLEDZTWIE i co najbardziej charakterystyczne, NIE WOLNO MÓWIĆ, ŻE TO MÓGŁ BYĆ ZAMACH, BO ZOSTANIE SIĘ WYCHŁOSTANY JAKO OSZOŁOM, albo zbyty. Pytanie o zamach jest oczywiście otwarte, tego nie sposób przesądzić, ja się nie upieram, ALE TRZEBA MIEĆ BARDZO ZŁĄ WOLĘ, tak jak TY Shatyn, aby A PRIORI JE SKREŚLAĆ. To namiętne eliminowanie takiej możliwości, podkreślam możliwości, wyraźnie pokazuje, że jest w Polsce niedostatek wolności, skoro ELEMENTARNE PYTANIE, jest wyszydzane, jako świadectwo głupoty. Ja wiem, że żadne myślenie przyczynowo skutkowe, nie zmieni twojej wiary w religię III RP, ale masz to i się teraz produkuj.

Gość gość
Nie obrazajcie Shatyna ! Wam było by przyjemnie jak by ktoś was wyzwał od tefałenu ?

Gość gość
Kaczyński wyraźnie sugerował, że chce zbudować rodzaj sojuszu przeciwko Rosji, czyli utrudnić Rosji wyłuskiwanie poszczególnych krajów, zastraszanie na osobności. Taka perspektywa, byłaby poważnym utrudnieniem tego, co jest nie tylko misją Putina, ale wolą elity politycznej Rosji, czyli odbudowy imperium, ze strefami wpływów zbliżonymi do sowieckich. xxxTo ciekawe. Najpierw piszesz, że Rosja silna itp, a potem piszesz, że zagrozić jej mógł odchodzący, niemający [poparcia prezydent posłuszny poleceniom brata....:D

Gość gość
Im dłużej ta heca z wrakiem trwa i to co PO robi z tą sprawą, tym mocniejszą jest poszlaka, że tak, to by się OPŁACAŁA, bo co? xxPO nic z tym nie robi. Powstał raport Millera określający dokłądnie przyczynę wypadku na podstawie zawartości czarnych skrzynek.A wrak służy Rosji do nakręcania... Tego co będzie jutro... Dlatego go nie oddają i dopóki Jarosław K. będzie narzedziem sprawnym to Rosja wraku nie odda.

Gość gość
NIKT NIE ŻĄDA NIEZALEŻNEGO ŚLEDZTWA, NIKT NIE MIERZY, NIE WAŻY WRAKU, NIKT NIE DOMAGA SIĘ REALNEJ WSPÓŁPRACY W ŚLEDZTWIE i co najbardziej charakterystyczne, NIE WOLNO MÓWIĆ, ŻE TO MÓGŁ BYĆ ZAMACH, BO ZOSTANIE SIĘ WYCHŁOSTANY JAKO OSZOŁOMxxŚledztwo już jest przeprowadzone i konczone teraz śledztwo prokuratury wojskowej. To są niezależne śledztwa.Nie wolno mówić?Wolno... KAżdemu.Ale jeśli ktoś nie chce być poczytany za oszołoma powinien mieć argumenty na to, że to był zamach.Bez nich jest tylko... Oszołomem.

Gość gość
Pytanie o zamach jest oczywiście otwarte, tego nie sposób przesądzić, ja się nie upieram, ALE TRZEBA MIEĆ BARDZO ZŁĄ WOLĘ, tak jak TY Shatyn, aby A PRIORI JE SKREŚLAĆ. xxJa nie skreślam "A PRIORI".Wiem, że to nie był zamach na podstawie badań które przeprowadzono w Polsce.Wystarczy, że przeczytasz i zrozumiesz co jest w czarnych skrzynkach (nagranie z kabiny pilotów).I też będziesz zdania, że to był tylko i wyłącznie wypadek.A poparciem dla takiego osądu jest raport Millera i śledztwa prokuratur...

Gość gość
Ja wiem, że żadne myślenie przyczynowo skutkowe, nie zmieni twojej wiary w religię III RP, ale masz to i się teraz produkuj.xxNie ma żadnej mojej wiary bo jestem niewierzący.Wszystko co napisałem jest poparte FAKTAMI a nie wiarą.

Gość gość
Ten dalej ględzi swoje ! Beton beton beton

Gość gość
jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze o kasę z ropy i gazu gaz łupkowy zaszkodziłby interesom RosjiKomu zależało na usunięciu Lecha Kaczyńskiego i większości rządu?http://gloria.tv/?media=533687

Gość gość
gaz łupkowy zaszkodziłby interesom RosjiKomu zależało na usunięciu Lecha KaczyńskiegoxxNie trzeba by go usuwać. Za parę miesięcy były wybory które przegrałby z kretesem (popatrz na sondaże).

Gość lester del moon
To ciekawe. Najpierw piszesz, że Rosja silna itp, a potem piszesz, że zagrozić jej mógł odchodzący, niemający [poparcia prezydent posłuszny poleceniom brata.. x Jakie to typowe :D Piszę, że silna w pewnym kontekście, ale nie wszechwładna. Przecież nie o wojnę z Rosją chodziło, ale o uderzanie w nią propagandą i polityką, dyplomacją. W zakresie działań politycznych Rosja nie jest taką potęgą, by nie można wsadzać stopy w drzwi. Oczywiście to wymaga pracy, konsekwencji, ale jest możliwe. Tam gdzie ktoś wstawi stopę w drzwi, tam Rosja ma problem, to widać w sprawie Ukrainy, tak było w Gruzji, także w Czeczenii, tylko, że za Gruzją, Ukrainą ktoś, jakoś się ujmuje, więc Rosja wówczas odpuszcza na daną chwilę, Czeczenia była sama. Problem polega na tym, że aby osłabić imeprialne dążenia Rosji, trzeba wiele tych stóp wstawić i to był pomysł, przecież nie Kaczyńskiego, bo to się po prostu samo nasuwa. Pisał o tym Giedroyć, to było piśmiennictwie politycznym obrabiane od zawsze. I nie sam Kaczyński, ale cała machina państwa, które używa się do prowadzenia określonej polityki. Teza, że był słaby, jest też w pewnym stopniu uroszczeniem propagandy, bo nie, aż tak słaby był jak to walono od rana do wieczora. Po prostu powstanie trwałego sojuszu przeciwko ambicjom imperialnym Rosji, nawet jego zalążek, to byłby duży problem dla Rosji. Gdyby za sankcjami w sprawie Ukrainy, wszelkimi działaniami na rzecz obrony suwerennej od Rosji Ukrainy, stawał zgrany klub państw, mówiący jednym głosem, to byłoby to dużo skuteczniejsze. Uważasz inaczej, to sobie uważaj, ale merytorycznie to ty odpadasz, jak ten ruski cwel Kuźniar (mam na myśli tego starego capa).

Gość gość
gość dziś Ten dalej ględzi swoje ! Beton beton betonxxxTo pewnie o mnie...:DCzyli "beton" wg autora, to ten który opiera się na faktach czy badaniach naukowych....Można i tak, ale po co?

Gość gość
Przecież nie o wojnę z Rosją chodziło, ale o uderzanie w nią propagandą i polityką, dyplomacją. xxI tu się zgadzam. A więc takim uderzeniem w nią było przypomnienie światu o jej zbrodni na oficerach.Dokłądnie o tym pisałem.A czy był słaby?Był. Wystarczy, ze popatrzysz na sondaże... I sam będziesz wiedział, że prezydent bez poparcia to słaby prezydent.A prezydent który przed podjęciem decyzji musi dzwonić do brata to bardzo słaby prezydent.

Gość gość
Po prostu powstanie trwałego sojuszu przeciwko ambicjom imperialnym Rosji, nawet jego zalążek, to byłby duży problem dla Rosji. xxTrwały sojusz?Upadającego prezydenta z prezydentem Gruzji który jest teraz ścigany za przestepstwa przez tamtejsza prokuraturę?Chyba żartujesz a nie powinieneś bo to poważne tematu....

Gość lester del moon
Wiem, że to nie był zamach na podstawie badań które przeprowadzono w Polsce. Wystarczy, że przeczytasz i zrozumiesz co jest w czarnych skrzynkach (nagranie z kabiny pilotów). I też będziesz zdania, że to był tylko i wyłącznie wypadek. A poparciem dla takiego osądu jest raport Millera i śledztwa prokuratur... x To jest kolejny gówniany wybieg. G****o to śledztwo jest warte, bo bez wraku, bez dostępu do całego materiału dowodowego, bez PRZEKOPANIA METR WGŁĄB :D nie jest wiarygodne. x Zaczyna się to samo, jak zwykle, czyli NIE ODNOSISZ SIĘ DO NICZEGO. Dobrej nocy Shatyn p.s. jedyne co mógłbym zrobić, to gadać z tobą bezpośrednio, też bez sensu, ale nie musiałbym tyle pisać, bo nie chce mi się

Gość gość
No tak, tak...Ale może jakieś dowody?Bo jak na razie to nawet pis z Jarosławem K. ich nie posiadają... Mimo gromkich zapowiedzi...:D

Gość gość
G****o to śledztwo jest warte, bo bez wraku, bez dostępu do całego materiału dowodowego, bez PRZEKOPANIA METR WGŁĄB smiech.gif nie jest wiarygodne. xxWystarczy zawartość czarnych skrzynek i badań które na wraku i jego fragmentach oraz ciałach ofiar przeprowadzili polscy śledczy.Do tego badania na miejscu wypadku. I komplet. Niczego więcej nie potrzeba było.

Gość gość
Zaczyna się to samo, jak zwykle, czyli NIE ODNOSISZ SIĘ DO NICZEGO. xxSkoro twoje posty to w twojej ocenie NIC to nic na to nie poradzę bo do nich się odnosiłem...

Gość gość
Kurfa Shatyn nie z samym Saakaszwilim, tylko z Estonią, Łotwą, Litwą i tak dalej, przypomnij sobie, kto tam był! I weź pod uwagę, że polityka wymaga pracy, nic nie powstaje z niczego, trzeba pracować, budować sojusze, drążyć sprawy. A z tego piertolenia, że Kaczyński słaby, że Gruzja słaba, to wynika tylko jedno: Rosji trzeba słuchać, bo jest tak silna, że nic nie można zrobić

Gość gość
gówniana ta twoja erestyka łapanie za słówka to najtańszy z argumentów nie odnosisz się DO NICZEGO CO NAPISAŁEM po prostu

Gość gość
A z tego piertolenia, że Kaczyński słaby, że Gruzja słaba, to wynika tylko jedno:Rosji trzeba słuchać, bo jest tak silna, że nic nie można zrobićxxNie. Z tego wynika, że słaby prezydent nie ma żadnego znaczenia dla wrogów i przyjaciół...I tak było w tym wypadku.

Gość gość
Shatyn, w tym rzecz, że nie wystarczy.

Gość gość
gówniana ta twoja erestykałapanie za słówka to najtańszy z argumentównie odnosisz się DO NICZEGO CO NAPISAŁEMpo prostuxxJak widze albo nie czytałeś albo nie zrozumiałeś moich postów.Przecież ZACYTOWAŁEM fragmenty twoich postów i do tych fragmentów bezpośrednio się odniosłem...

Gość gość
Shatyn, w tym rzecz, że nie wystarczy.xxNo to poprosze konkret.Dlaczego nie wystarczy? CZego brakuje?

Gość gość
A może dodasz opinię jakiegokolwiek specjalisty od wypadków lotniczych, który podważa raport Millera czy ustalenia polskiej prokuratury?

Gość gość
A w Brukseli rozpirzyli miasto wyszło 100 tysiecy ludzi ( kraj 4 razy mniejszy niz PL ) bo rządzącym zamarzyło sie wydłużenie wieku emerytalnego... widać tylko Polacy daja nasr*** na siebie i myślą że śnieg spadł .