Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko mnie uderzyło patrząc mi w oczy. Potem się wrednie uśmiechnęło.

Polecane posty

Gość gość

Mój 7letni syn tak się zachował jak wczoraj zabroniłam mu rozrzucania śmieci ze śmietnika. Nigdy w życiu go nie uderzyłam, nie jestem agresywna. Co to ma być za zachowanie?!

Gość galo86
ciekawa zabawa śmieci z smietnika, nie ma innych zabawek?

Gość gość 333
A rozmawiałaś z nim dlaczego tak zrobił tzn uderzył ?bo 7 lat do już nie taki malutki dzieciaczek i to jest zastanawiające dlaczego tak się zachował?

Gość gość
ach z pewnoscia to ty od prezentow i zabraniania ich kupowania przez meza :D

Gość gość
no i bezstresowe wychowanie się kłania, PO CO siedmiolatek wysypuje śmieci?! Myślałaś o jakimś psycholog czy coś?

Gość gość
Nigdy go nie uderzylas nie jesteś agresywna.. Niestety nie przełożyło sie to na twoje dziecko. Jak zareagowalas wtedy

Gość gość
nie jestem za biciem dzieci ,ale w takiej stytuacji dostal by po d***e i marsz do pokoju bez komputera ,gier i tv.dostal by tak dluga kare.

mi 4 letni syn strzelił z pistoletu taka piankowa amunicja w oko,specjalnie wiec mu ja złamałam i był ryk

Gość gość
Eeee, dopiero piąta odpowiedź zasugerowała wizytę u psychologa :( Co z Wami dziewczyny??? Zawodzicie mnie :classic_cool: :D 🖐️

Gość gośćrada
powinno cię to zaniepokoic, do psychologa z nim bo jak dorosnie to mozesz miec przechlapane............

Gość gość
Dziecko bada granicę, a że matka jełop to można ją walić ile się chce... Tutaj reakcja powinna być natychmiastowa.

Gość gość
Dziecko natychmiast powinno ziatac poinformowane ze zle zrobilo, ze ci bylo przykro, ze tak nie mize robic i powinno doatac surowa kare, np godzinne siedzenie w lazience, kącie czy gdzie tam chcesz BEZ zabawek, telefonu itp. I moze wyjsc pod warunkiwm ze przeprosi.

Gość gość
W/P/I/E/R/D/O/L/I/Ł/A/B/Y/M mu tak ,ze by leżał i kwiczał!

Gość fefwefewfw
Moja matka chyba by mi zęby wybiła. Jestem przekonana że dzięki temu wyrosłam na przyzwoitego człowieka. A tobie, łajzo, polecam np "Balladę o Januszku", to tak żebyś wiedziała na co się szykować.

Gość gość
najlepiej pogłaskać po głowie, powiedzieć, że mamusi przykro i tak się nie robi, dać karę- jasne, to na pewno pomoże :D Wpierdzieliłabym i tyle.

Gość gość
Oj kolejny Januszek Smoliwas - współczuję

Kochana!! ty nie czekaj ,aż zacznie Ci bardziej rozrabiać,wtedy to już w ogóle sobie nie poradzisz.Dam Ci namiar do sprawdzonego psychologa dziecięcego do pani doktor Karin Bakir-Szara ,przyjmuje w Warszawie,poczytaj sobie o niej tutaj http://psychomedic.pl/psychiatra-dzieci-i-mlodziezy-warszawa/ mówię Ci kobieta jest niesamowita ,można się zapisać pod tym numerem 22 299 11 22

Gość gość qwerty86
Gdyby mnie dziecko uderzyło, od razu miałoby karę. Nie oddałabym bo nie o to tu chodzi. Brak komputera itp. i dałabym jakąś dodatkową pracę, która nie jest jego codziennym obowiązkiem. Oczywiście musiałby przeprosić i wytłumaczyć dlaczego tak zrobił. Niepokojące jest to, że 7 latek wyrzuca śmieci z kosza :/

Gość Tasmanska
"""""Nigdy w życiu go nie uderzyłam, nie jestem agresywna. Co to ma być za zachowanie"""" xxxx No i błąd, wielki błąd , nie dlatego ze nie jesteś agresywna, ale dlatego ze nie poznał na doopie konsekwencji podnoszenia ręki na rodzica

Gość gość
U nas problemu bicia kogokolwiek przez córkę nie ma. Młoda chodzi do zerówki, jak miała ok 2 lat to próbowała na ile może sobie pozwolić i podniosła rękę na mnie i na tatę, szarpnela mnie też za włosy, ale zostało to zduszone w zarodku i więcej już się nie odwazyla nikogo uderzyć. Na ogół nie bije córki, dla mnie to ostateczność i serce mi krwawi gdy musze to zrobić wiec po d***e dostaje raz na ruski rok, ale jakiś czas temu odstawiła mi taka szopkę w miejscu publicznym, a Byla ona poprzedzona podobnym incydentem kiedy skończyło tylko na tłumaczeniu i to nic nie pomogło, że w końcu podjęłam decyzję o spuszczeniu jej lania. Dostała po d***e w domu i miała wytłumaczone za co dostała i zapowiedzialam jej, że jak jeszcze raz taka sytuacja się powtórzy to dostanie po d***e jeszcze raz i mocniej. Dziecko było zszokowane, że dostało lanie, ale więcej pokazów histerii nie robiło. Generalnie za biciem nie jestem i napewno nie powinno się go nadużywać, ale są sytuacje kiedy nic nie pomaga, ani rozmowa, ani prośbą, a groźbą i tylko kara Cielesna Trafia do dziecka.

Gość gość
nie rozumiem tej całej nagonki na dyscyplinę jeśli dziecko nie ma stawianych granic to wchodzi rodzicom na głowę jeśli natomiast wie że za złe zachowanie są konsekwencje to stara się unikać sytuacji w których zasłużyłoby na karę mnie rodzice nie musieli lać bo znałam granice i ich szanowałam problemy pojawiają się tam gdzie rodzice są niekonsekwentni i nie wiedzą jak uczyć dziecko właściwych zachowań

Gość gość
7 latowi za bicie powinny łapy uschnąć i w tym wypadku manto się należy

Gość gość
to trzeba było mu dać solidny wp*****l w dyskretnym miejscu

Gość lxlx
Dostałbym od razu od Mamy, a wieczorem pewnie byłaby jeszcze pogawędka z Tatą...

Gość gość
do rodziców którzy biją dzieci, odpowiedzcie na pytanie: czyli wam wolno dziecko uderzyc a dziecku nie wolno uderzyc was? dziecko sie uczy ze silniejszy moze lac slabszego