Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstaję o 10.00 i ktoś przychodzi do mnie sprzątać więc okrzyknieto mnie leniem

Polecane posty

Gość gość

Dowiedziałam się, że ludzie uważają mnie za lenia. Dlaczego ? Między innymi dlatego, że wstaję o 10.00, czasem o 11.00. Tak to prawda - jednak tego, że pracuję czasem do 3.00 w nocy nawet w sobotę lub niedzielę wykonując operaty szacunkowe (jestem rzeczoznawcą majątkowym)już nikt nie zauważa :) Wszyscy zapomnieli także o tym, że ciężko pracowałam na to, żeby wykonywać wolny zawód i mieć własną firmę. Aby móc pogodzić dwa kierunki studiów w trybie dziennym co rok wyjeżdżałam na 3,5 miesiąca do pracy i myłam między innymi kible w hotelu. Pracowałam 16 h dziennie. O tym także już nikt nie pamięta. Wszystkim także umknęło to, że gdy oni chlali w weekendy w klubie, ja jeździłam do Warszawy na studia podyplomowe i uczyłam się. Pamięć wybiórcza. To prawda, że ktoś przychodzi do mnie sprzątać raz w tygodniu. Za darmo? Nie ? Pracuję na to, żeby móc za to zapłacić. O tym, że daję komuś pracę też nikt nie pomyśli, a daję dorobić samotnej matce gdy jej dziecko jest w przedszkolu i płacę jej 100 zł za 2-3 h sprzątania - więcej niż wynosi cena rynkowa, bo mam na uwadze jej sytuację i historię. Tego wszystkiego nikt nie widzi. Liczy się tylko to, że wstaję o 10.00 i ktoś mi przychodzi sprzątać, co czyni ze mnie największego lenia w okolicy. Jestem zła, smutna, wkurzona. Czuję się jakby mnie ktoś walnął w pysk.

Gość gość
Hhaha. No tak dla inych jak nie pracujesz od 8.00 do 15.00 to znaczy ze jestes leniem. Plebs tak ma.

Gość gość
tępe zawistne , brudne polactwo. co zrobisz jak się kasa skończy? a Ty się rozleniwisz?

Gość gość
idioci. jesteś bardzo pracowitą osobą

Gość mowcie mi frojd
szacuje sie ze wieksza czesc operatowanych pacjentek jest przedmuchana.. tfu, przeszacowana :classic_cool:

Gość gość
no dziwię się że czujesz jakby ktoś dał Ci w twarz- jak możesz w ogóle myśleć o opinii innych odnośnie twojego zycia?

Gość malgoska mowia mi
opinia innych ma znaczenie w przedszkolu :P, :P, :P

Gość gość
Ale czym się przejmujesz, czy kim? Kimś, kto Ci zazdrości? Albo kto Cię dobrze nie zna, a ocenia? Takimi pustakami się przejmujesz? Sama wiesz ile pracujesz, ile Ciebie to co osiągnęłaś kosztowało, to powinnaś mieć w głębokim poważaniu takie opinie. Cieszyć się z tego co masz a zawistniakom podziękować za znajomość. Wdzięczna Ci będzie na przykład ta pani, która u Ciebie sprząta. I z pewnością inne osoby, które wiedzą ile jesteś warta.

Gość gość
A to klasyk tez sie z tym spotykam, ludzie uwzaja ze jak jak ktos nie wstaje o 7 i nie pracuje gdzies poz adomem do tej 15-16 to nic nie robi smieszne ale tak jest

Gość gość
U mnie to samo. Mój narzeczony pracuje w domu, zdalnie przez internet. Dla moich rodziców to jest "nicnierobienie" :( Nie widzą tego, że on siedzi nie raz do 4-5 nad ranem i robi. Widzą tylko to, że jak wpadają niezapowiedzianie w sobotę, to on śpi do 13-14. To nic, że pracuje dla amerykańskiej firmy i jest 8 godzin różnicy czasu lokalnego. Praca uciążliwa, bo ta zmiana czasu daje popalić - jak ja kończę pracę, to on dopiero zaczyna, jego szef o 21 dzwoni do niego na skype. Dla moich rodziców to normalnie leń i tyle, bo nie pracuje od 8 do 15, tylko siedzi w domu. A potem dziwią się, że ich nie odwiedzamy. Przynajmniej kasa z tego dobra i umowa o prace jak człowiek.

Gość gość
Ja jestem tłumaczem i tez według innych nic nie robie bo nie ide do roboty na 8.00. Przwyzczaiłam sie i sram juz na to.

Gość gość
I ja się dołączam - mam własną firmę, pracuję w domu. Dla rodziny i znajomych oznacza to tyle, że w każdej chwili mogą do mnie niezapowiedziani wejść na kawę, że zawsze jestem na telefon na hasło "zawieź mnie gdzieś tam", że nic nie robię. A moja matka wiecznie od lat się dziwi, czemu ja dwudaniowych obiadów nie robię "przecież mam tyle czasu w domu". I co? I gucio, olewam to sikiem prostym. Inaczej się nie da, Tobie też to autorko radzę ;)

Gość gość
Cała polandia - jak nie robisz na kasie w biedronce od 8 do 15 to jestes leniem