Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwolilibyście osobie z wysoką wadą wzroku wyjechać do pracy za granicę

Polecane posty

Gość gość

zupełnie samej? Bez okularów jest prawie ślepa

Gość gość
Chyba wariat.., a jak przeczyta cokolwiek co podsuna pod nos? Jak nie ma zaklepanej pracy, to czeka tylko ciezka fizyczna praca, ktora ta wade poglebi...

Gość gość
Raczej nie. Lepiej by pojechała z kimś . Skoro prawie nic nic nie widzi , to niestety sama może sobie nie poradzić .

Gość gość
Wada jest nieoperacyjna z powodu zespołu suchego oka. Uniemożliwia to również noszenie soczewek. Jedna para szkieł okularowych kosztuje prawie tysiąc złotych i w Polsce czeka się na nią tydzień od momentu zamówienia. Osoba ta na chwilę obecną nie posiada drugiej pary okularów z powodów finansowych.

Gość gość
Przeczyta wszystko co się jej podsunie 5cm pod nos, bo jest krótkowidzem. Gorzej z rozpoznawaniem twarzy i dostrzeganiem samochodów na ulicy.

Gość gość
Okradną ją z kasy komórki i okularów i nawet nie będzie umiała opisać kto to zrobił :(

Gość gość
Bez przesady, nie wiem jakiej wysokości ma wadę, ja mam -7,5 i jestem samodzielna... Niech wyjedzie, jak zarobi to sobie zrobi drugą parę okularów na wszelki wypadek, ale nie rob z takiego kogoś kaleki życiowej...