Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska_zlosnica

zachowanie się przy stole

Polecane posty

Gość kaska_zlosnica

Denerwuje mnie to, że dziś pojechaliśmy w gości do mojej koleżanki, która jest raczej osobą zwracającą uwagę na zachowanie innych osób. Przyznaję że pomimo prezentu dla chrześniaka i zaawizowania się wcześniej, że będziemy ona nie przygotowała się na przyjęcie gości. Pokroiła wcześniej wyjęty tort i ciasto, każdy dostał po kawałku. Mojemu facetowi jednak bardzo zasmakował tort (pomimo tego, że został odłożony nazwijmy to z głównego stolika na stół obok), i poprosił o następny kawałek. Następnie zjadł jeszcze jeden bo był głodny. Ja uważam że jasne może zjeść jeśli jest, ale jeśli ktoś mówi proszę poczęstujcie się, nakłada na talerzyki i odkłada poza zasięg wzroku to jest to jakiś komunikat. Ja też byłam głodna jednak umiałam się powstrzymać. Proszę doradźcie mi czy wypada za przeproszeniem "nażreć" się tym co jest czy umiar powinien być zachowany?

Gość kaska_zlosnica
myślicie że przesadzam???????? Teraz jest na mnie zły że zwróciłam mu uwagę o te 3 kawałki tortu twwierdzi że suszę mu głowę i mam do niego pretensje o pierdoły

Gość gość
Myślę, że zachowałaś się traktowniej. Raczej nie wypada prosić o dokładkę, a co dopiero o kilka.