Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bol ucha zawsze oznacza zapalenie ucha?

Polecane posty

Gość gość

dziecko w nocy skarzylo sie na bol ucha , po ibufenie zasnal i na razie jest ok. Nie goraczkuje ale od 2 dni osowialy, bez apetytu. Zakladam, ze to jednak zapalenie ucha czyli antybiotyk 7 dni i siedzimy w domu, zaraz dzwonie po lekarza. alee.... chcialam zapytac czy u kogos moze bol ucha nie oznaczal od razu zapalenia? Zastanawia nie ten brak goraczki bo wczesniej jak mial zapalenia goraczkowal pod 40 stopni.

Gość gość
Nie xswsze,moze to byc wynikiem cisnienia w kanaliksch z powodu plynu.Tak czy siak laryngolog niech obejrzy i zaleci odp.kuracje,np.krople do nosa dzialajace obkurczajaco na przewody sluchowe i wysuszenie plynu

Gość gość
dzwonilam do lekarza, jak nie ma goraczki to na razie podajemy ibufen. W razie czego mam po nich dzwonic. dziecko spi caly czas. A drugie zasmarkane cale, ehhhh....... a mielismy dzis isc na fajne warsztaty swiateczne...nic zrobimy sobie warsztaty w domu;-)

Gość gość
dziwna sprawa, bierze tylko ibufen co 8 godz i czuje sie dobrze, apetyt wrocil, hmmm

Gość gość
a miało katar? bo właśnie ten ucisk,duże ciśnienie i płyn a stanu zapalnego jako takiego nie ma.Warto jednak isc do laryngologa,bo po płynie moga zrobic sie zrosty,a to grozi gluchota

Gość gość
katar niewielki, oby sie nie rozwinelo zapalenie, bede probowala sie umowic do laryngologa..

Gość gość
tylko mów ,że boli ucho,bo tak ci szybko przyjmą

Gość gość
no właśnie,jak katar niewielki,to często jest tak,że ,,siedzi'' wysoko,w zatokach,nie schodzi i stąd te obrzęki i płyn w uszach.Mądrzę sie,bo właśnie to przerabiamy ;)

Często ból ucha bierze się od kataru. My w każdym razie mieliśmy podobną sytuację . Nie było kataru , gorączki. Ale młody obudził się z silnym bólem ucha. Podałam ibufen - zasnął.W dzień lekko ucho pobolewało a pod wieczór gorzej. Poszłam do laryngologa - okazało się że nie ma zapalenia ( ale było zaczerwienione),ucho zatkane i stąd ten ból.Lekarz ucho przepłukał ( dziecko mówiło że to nie boli,jedynie było nieprzyjemne uczucie - tra to dosłownie chwilę ) i przepisał antybiotyk.

Gość gość
to po co antybiotyk,skoro nie było zapalenia? Moim zdaniem-bez sensu

Gość gość
Nie, nie zawsze bol oznacxa xapalenie. A zapelenie nie koniecznie wiaze sie z silnym bolem. Ja mialam rok temu rope w uchu i nie bolalo. Czulam tylko taki jalby ucisk w uchu.

Gość Orkaxx
Ale jak was ból dopadnie to nie macie u siebie problemu z kolejką do lekarza? Bo ja zawsze gdy chcę się umówić do laryngologa- to termin dostaję za 2-3 miesiące. Może to się zmieni dzięki takim portalom jak na http://doctorio.pl gdzie pacjenci będą się przesuwać do tych lekarzy co mają wolne terminy. Sądzicie, że to rozwiąże nasze problemy z kolejkami? Wydaje mi się, że tak, ale lekarze musieli by się tam zapisywać.