Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostra biegunka i wymioty

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj caly dzień mnie wymiotowalo i czyscilo męża tez zlapalo córkę wywiezlismy do babci bo jestesmy tacy slabi ze nie jestem w stanie podnieść sie z lozka co polecacie na wzmocnienie organizmu ciężko mi cokolwiek zjeść bo robo mi się nie dobrze

Gość gość
Przede wszystkim dużo pij, słaba herbata z cukrem, wygazowana cola doraźnie na powstrzymanie wymiotów, jak możesz kup w aptece Orsalit. Dieta - słone paluszki, ryż biały, gotowana marchew, jak wymioty się uspokoją to możesz zjeść trochę gotowanego mięsa drobiowego-kurczak, indyk. Żadnego nabiału (mleko, sery itp.), aha jeszcze probiotyk jakiś sobie kup.

Gość gość
Dziękuję bardzo

Gość gość
Zdrówka! I nie przestrasz się, jak za 2-3 dni to się powtórzy, teraz taki wirus jelitówki szaleje, który lubi powracać - oby was to ominęło.

Gość gość
Jutro musze stanąć na nogi bo corka wraca do domu i musze sie nią zajac a leze wymompowana .....

Gość gość
pij orsalit, dużo wody, do jedzenia marchwianka, kleik ryżowy.2-3 doby są najgorsze później już człowiek dochodzi do siebie.

Gość gość
bierz probiotyki (typu acidolac, multilac), dużo pij, możesz sobie zrobić marchwiankę, gotowany ryż, jak masz to jagody (w formie kisielu itp.)

Gość gość
probiotyk koniecznie i do tego pij elektrolity. W ogóle trzeba pić sporo ale małymi dawkami, żeby nie doszło do odwodnienia.

Gość gość
W przypadku biegunki zaleca się spożywanie gotowanego ryżu lub marchwi. Gorzka herbata i duża ilość wody powinny również pomóc. Jeśli to nie pomaga można udać się do apteki a w cięższych przypadkach wizyta u lekarza może być niezbędna. Tutaj znalazłem więcej informacji na temat diety i leków stosowanych przy biegunce: http://przyczyny-objawy-leczenie.pl/biegunka-leki-bez-recepty/