Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gwiazda Betlejemska jako symbol świąt???

Polecane posty

Gość gość

Czy Wam też Gwiazda Betlejemska kojarzy się tylko ze świętami ?

Gość Guy__Gilbert
prawie :classic_cool:

Gość Aniela14588
Tak dla mnie też święta kojarzą się przede wszystkim z zapachem piernika , grzanego wina i własnie kominkiem na którym stoją gwiazdy betlejemskie .

Gość gość
co do gwiazd betlejemskich o co to za nowa tradycja ? wszędzie tylko gwiazdy i gwiazdy ?

Gość Aniela14588
Myślę że gwiazdy betlejemskie jako rośliny można już spokojnie wpisać w kanon tradycji bożonarodzeniowych, ale akurat poisencja między innymi sprawia że święta są kolorowe .

Gość gość
Teraz chyba już większość nie wyobraża sobie świąt bez gwiazdy betlejemskiej, od listopada są w sklepach i jest od razu jakoś tak inaczej, przyjaźniej i bardziej świątecznie.

Gość gość
W sumie racja, nigdy na to tak nie patrzyłam ale faktycznie, teraz gwiazda betlejemska to nowy symbol świąt.

Gość Agata9999
U mnie na święta zawsze jest gwiazda betlejemska, odkąd tylko pamiętam.

Gość gość
no u mnie poinsecja to nieodłączna ozdoba podczas Świąt :) co roku szukam różnych,nowych inspiracji do dekoracji bo można z niej zrobić naprawdę dużo :) co roku sporo zerkam na http://www.gwiazda-betlejemska.info/ żeby zobaczyć u nich najnowsze "trendy" w ozdabianiu ;)

Gość gośćonnon
pewnie że tak, ta roślinka zawsze jest u mnie na święta ;) Na tą stronkę gwiazda-betlejemska też zerkam- w zeszłym roku dekoracje od nich bardzo się podobały mojej rodzince ;)

Gość gość
@gośćonnon jeśli chcesz nową porcję świątecznych inspiracji z gwiazdą betlejemską w roli głównej zajrzyj tutaj: https://www.facebook.com/Kwiaty-pe%C5%82ne-emocji-297862733580/?fref=ts

Gość gość
niby tak, bona święta zawsze kupuję poinsecję :) ale też co roku staram się ją pielęgnować, aby wytrzymała jak najdłużej :)

Gość gość
I co udaje się? Ile najdłużej wytrzymała roślinka?! U mnie w zeszłym roku stała do lutego. W tym roku, w weekend wybieram się po białe poinsecje i chciałabym by wytrzymały przynajmniej do marca!