Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu lubicie sie nad soba uzalac?

Polecane posty

Gość gość

piszecie, ze jestescie nieszczesliwe przez meza/zone, nieposluszne dzieci, niesatysfakcjonujaca prace, brak pieniedzy... a moze by tak poszukac jakichs pozytywow w swoim zyciu? Moze masz szczescie, ze w ogole pracujesz i zarabiasz jakiekolwiek pieniadze? Moze miliony kobiet zazdroszcza Ci bycia matka, bo same staraja sie latami o ciaze? a moze by tak zmienic to co nam nie odpowiada? uwazasz, ze jestes gruba? rusz tylek i zacznij sie zdrowo odzywiac. Maz nie chce Cie zabrac do teatru i na romantyczna kolacje? Ubierz sie ladnie i idz sama albo z przyjaciolka. Czemu tak bardzo lubicie obwiniac wszystkich dookola za swoje niepowodzenia a nigdy nie widzicie swojej odpowiedzialnosci za wlasne czyny? czemu nigdy nie wyciagacie wnioskow i bierzecie problemow "na klate"? Czemu zyjecie pod cudze dyktando bez umiejetnosci sprzeciwu? Czemu nie umiecie asertywnie odmawiac i ustalac swojej przestrzeni bez wzbudzania niepotrzebnych konfliktow? Czy Wy zyjecie czy tylko jestescie?

Gość gość
czemu nigdy nie inwestujecie w siebie, swoje pasje, swoje hobby? w ogole takie macie...? czemu boicie sie co powie rodzina, maz, dzieci, znajomi? czemu nie zyjecie tak jak Wam sie to podoba?

Gość gość
Bo choć wiele rzeczy wydaje się proste, w rzeczywistości jest trudne. Od zawsze przesadnie przejmowałam się wszystkim dokoła. Jestem mama, zona, nie mam kompleksów. jestem szczęśliwa ale na pozór. Oboje pracujemy, mamy pasje i przyjaciół. Tylko że ja zawsze sie boję..ze nie jestem wystarczająco dobra w tym wszystkim. Trudno jest pracować, dbać o dom bo jestem pedantka i wciąż sprzatam, organizować czas z córka, być wsparciem i partnerem dla męża,dbać o rodziciw i pamiętać o przyjaciołach. Znaleść czas na dobra książke, codzień zrobić manicure. Nie obwiniam nikogo o nic. Mam tylko żal do siebie że nie jestem taka jakbym chciała, że nigdy nie mogę zwolnić. mam 25 lat i jestem zmęczona. musiałam to z siebie wyrzucić .

Gość gość
bo to jest skutek katolickiego polskiego wychowania, jak sie dlugo pouzalasz to sie mityczny bog zlituje i zmieni ot tak twoje zycie ;) gdyby sie dzieci wychowywalow ateizmie i od razu mowilo im ze wszytsko zalezy od nich samych, to kazdy zmienialby los jak chce, a tak maja kalekich ludzi, ktorym sie wydaje ze jakis bog w niebiesiach zrobi wszystko za nich, lenie i tchorze :O