Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mam się od niego uwolnić?

Polecane posty

Gość gość

cześć, zerwałam z moim chłopakiem koło 7 miesięcy temu, byliśmy parą, o ile mozna to tak nazwać- przez internet. była to głupia, naiwna i młodzieńcza miłość, praktycznie pierwsza miłość. zabujałam się na zabój, ale tylko relatywnie, przecież widziałam sięz nim tylko kilka razy. z biegiem czasu zmądrzałam, zaczęłam dostrzegać rzeczy, które absolutnie nie pozwalają nam dalej na związek. nie miał mi nic do zaoferowania, czułam codzienną rutynę, codzienny obowiązek, przymus, przyzwyczajenie do wysyłania smsów na dobranoc i dzień dobry, ujrzenie jego twarzy w kamerce nie robiło już na mnie szału, było mi to wszystko obojętne. postanowiłam to skończyć, uwolniłam się od tego i jestem z tego dumna. minęło tyle czasu, a on co jakiś czas do mnie dzwoni, pisze. nie wiem jak mam się od tego uwolnić, ja już dawno o nim zapomniałam, jest dla mnie skreślonym człowiekiem. nie odbieram jego telefonów i nie odpisuje na smsy, skasowałam gg, cięzko mi zmienić numer, wszyscy mają ten numer, mam go od lat. choć jeżeli to będzie ostateczność będę musiała to zrobić. w momentach gdy on się odzywa, wszystko do mnie wraca, mam w głowie mętlik, zaczynam się go wewnętrznie bać, schizuje sie wewnętrznie. co mam robić, jak mam sobie z tym poradzić? moi bliscy nie wiedzą o jego istnieniu, więc nie mam się kogo poradzić.

Gość gość
zmień numer telefonu...wszystkim co chcesz wyślij wizytówkę z nowym nr tel szybciej zapomnisz jak nie będziesz dostawała sms itp. ...i znajdź sobie nowego chłopaka ;))

Gość gość
zmiana numeru oznacza u mnie bardzo wiele zmian, począwszy od różnych reklaracji związanych z nauką, skończywszy na zmianach w dokumentach w honorowej bazie szpiku oraz krwi, naprawdę rozważałam to, widzę plusy i minusy zmiany. oznaczają one dla mnie bardzo dużo załatwiania. wszystkie numery z których do mnie dzwoni/pisze co jakiś czas blokuję.

Gość gość
przeciez teraz w kazdym nowym telefonie mozna zablokowac lu filtrowac rozmowy przychodzace od jakiegos numeru

Gość gość
tak, wiem. tylko, że za każdym razem dzwoni lub pisze z innego numeru telefonu, a nie jestem w stanie zweryfikować kto dzwoni. dzwoni do mnie wiele osó, wiele z nieznanego mi numeru, więc nie jestem w stanie odrzucać wszystkich nieznanych połączeń. już parę razy odebrałam, a tam w słuchawce jego beznadziejny głos, żebym go wysłuchała, ale szybko się rozłączałam i dodawałam telefon do spamu, blokowałam poprzez różne aplikacje itd.

Gość gość
napisz, ze kogos poznalas, lub masz chłopaka, ze nie measz teraz juz tyle czasu na rozmowy z nim

Gość gość
ale dlaczego ja mam raz, że kłamać, a dwa że przedstawiać mu swój zyciorys? wymazałam go bezpowrotnie ze swojej pamięci i nie będę z nim rozmawiała. nie rozmawiałam z nim od dnia zerwania i nie chcę podejmować z nim ani jednego słowa.

Gość gość
jak bedzie dalej meczyl, to powiedz, ze chłopak jest bardzo zazdrosny i nie chcesz takiej niezdrowej sytuacji. jesli to nie pomoze, to powiedz, ze oddasz sprawe na policje

Gość gość
ja mam w głowie czasami obraz tego, że on tu przyjdzie i że zacznie robić mi sceny miłości, błagalne sceny a'la wybacz mi itd.

Gość gość
Daj jakiemuś chłopakowi/koledze telefon i niech z nim rozmawia.

Gość gość
jak dla mnie autorka nie powinna sie unizac i odbierac telefonow po takiej przestrzeni czasowej, to wzbud******olesiu zazdrosc i wyzwoli w nim furiata i dopiero wtedy moze byc nieprzyjemnie, Ignorancja to lek na wszystko wiec na pewno ignoruj

Gość gość
Przede wszystkim bądź konsekwentna i nie próbuj się w żaden sposób usprawiedliwiać, bo nie masz z czego

Gość gość
poświęć sie i numer zmian

Gość gość
stalking jest karalny

Gość gość
co to za czasy, żeby ludzie zakochiwali się, chodzili i zrywali ze sobą - przez internet, toż to śmieszne jest