Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna2608

Starania o dziecko in vitro 2015

Polecane posty

Dziewczyny co u Was? Jak się czujecie? Jak żyjecie w te upały? Ja już mam dość, niech będzie 22stopnie :/

Gość gość M
Dostałam @ , w przyszlym tygodniu do lekarza i ciekawe co dalej...

Gość gość M
Olusja Ty chyba dzisiaj robisz betke?

Tak, byłam dzisiaj na becie, wynik koło 17, więc siedzę jak na szpilkach. Średnio to widzę, chyba zbyt dobrze się czuję na ciążę, wręcz rewelacyjne mam samopoczucie. Dziś 8 dpt, więc raczej wynik będzie realny.

Gość monia0323
Olusja również trzymam kciuki. Wczoraj mialam wizyte u lekarza i jak na razie wszystko ok. Moja dzidzia ma prawie 3 cm :) mam już założoną karte ciąży. Za 2 tygodnie mam badania prenatalne. MamaOla ty juz chyba miałaś te badania więc czy mogłabyś napusac mi na czym polegają?

Ja robiłam usg genetyczne i test pappa. USG genetyczne płodu to nieinwazyjne badanie genetyczne, pozwalające ocenić wysokość ryzyka wad genetycznych, takich jak: zespół Downa, Pateau, czy Edwardsa. Poza tym lekarz, wykonując USG genetyczne dokonuje: oceny macicy, oceny płodu: głowy, tułowia, kończyn, oceny ruchów płodu, pomiaru odległości głowowo-siedzeniowej i dwuciemieniowej, ocena akcji serca z wyliczeniem ilości uderzeń na minutę. a pappa to z krw,i też ma celu sprawdzić ryzyko zespołu downa, ewardsa

Gość monia0323
Dzięki za odpowiedz.

Gość gość MHz
Olusja i jak?? Tak w 8 dniu to już wóz albo przewóz ja robiłam w 9 i niestety nie udało się wynik był ujemny nawet nie było sensu dłużej czekać...

Gość gość M
To ja powyżej coś dziwnego mi się nawciskalo.

Gość Lacri
Hej dziewczyny, mam pytanie. Robiłam dziś wyniki estradiolu i progesteronu, ten drugi jest 37,93 i mieści się w normie. Natomiast estradiol 4195,41 pg/ml i nie mieści się w żadnych podanych normach. Martwię się niesamowicie, bo lekarza mam dopiero w piątek a jeszcze przyjmuję ten estradiol 3x dziennie. Czy któraś z Was miała coś podobnego?

Gość gość M
Olusja przykro mi - znam ten bol , przechodzilam to w piatek ! Przesylam przytulaski :*

Dziewczyny, orientujecie się może jakie są powody niezagnieżdżenia się zarodka?

Gość gość M
W sumie też jestem tego ciekawa...pójdę w środę do lekarza to może coś się dowiem.

A po negatywnej becie odstawia się leki? Biorę Luteinę, Duphaston, Femibion, Magne B6 i Inofolic.

Gość izzka2015gwiazda12
Tak odstawiasz leki i czekasz na @

Gość gość
Czesc mam pytanie czy ktoras z was pali lub palila papierosy przed punkcja?

Gość gość kasia
Ja juz tez nie mogę wyrobić w te upały. Jeszcze w tamtym tygodniu jakoś to znosiłam ale od niedzieli to już nie daje rady..

Gość gość M
Dziewczyny powiedzccie jak wyglada drugie podejscie? Mam jeszcze mrozaczki.Jakies leki i badania sie tez bierze/ robi? czy od razu transfer? Jak to idzie?

Gość gość W
Do goscia.Ja palilam papierosy.Pobrali 12 komorek,powstalo 9 zarodkow,a wszczepili 1 reszta do niczego ze wzgledu na moje palenie paperosow...transfer tez sie nie udal,wiec przemysl to .Wiem ze bedzie ciezko,bo mierze sie z tym samym problemem,ja juz nie pale 2 tydzien;)w piatek zaczynam kolejne klucie i jestem dobrej mysli;)Za ciebie tez trzymam kciuki;)

Gość Anulka2015
Kasia, Ola jak często macie wizyty u swojego lekarza prowadzącego ? Ola ty robiłaś badania prenatalne, jaki to koszt ?

Palilam papierosy do pierwszego dnia stymulacji od 1maja nie palę :D udało się za pierwszym razem

Anulka, ja za prenatalne płaciłam 500zł, 300genetyczne i 200test pappa. Co do wizyt to różnie było, co tydzień ,co dwa... chodziłam bo np miałam plamienia więc trzeba było to sprawdzić teraz mam przerwę 4tygodnie i już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje Minionki :)

Gość monia0323
Hej dziewczyny ja znowu od wczoraj mam plamienia myslalam ze poleze i przejdzie ale nic z tego :( za chwile jade na izbe przyjęć zeby zbadal mnie jakiś lekarz. Mam nadzieje ze ze bedzie dobrze.

Ola dziękuję za odpowiedź, a w którym tygodniu robi się te badania ? Ja się zastanawiam nad tymi badaniami...bo jak coś wyjdzie nie tak to co dalej ? Nie miałaś takich obaw ?nie zdziwię Ci się ze juz nie możesz się doczekać wizyty i usg :) zawsze jest się spokojniejsza po wizycie jak się widzi że wszystko ok.

Monia trzymam kciuki żeby wszystko było ok rozumiem jak musisz się denerwować , daj znać co powiedział lekarz.

badania prenatalne robi się miedzy 11 a 13t6d, najlepiej aby bobas miał przynajmniej 4,5cm do 8cm bodajże. Ja robiłam w 12t3d i miały 5,54cm i 6,12cm a drugie badanie prenatalne wykonał mój ginek za free w 13t2d i miały 6,69cm i 7,13cm Nie miałam obaw, mam już dziecko zdrowe, ani w mojej ani w męża rodzinie nie ma żadnych chorób więc o to się opierałam.

Pranie zrobione, ciuchy wyprasowane, jesteśmy po zakupach, obiad ugotowany z dwóch dań, kompocik kwaśny obecny , córcia najedzona bawi się grzecznie a ja mogę położyć się i poczuć ruchy Moich Minionków :) Minionki rozrabiają :D