Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xPersonalDreamx

Ibuprom w ciąży czy nie zaszkodzi ??

Polecane posty

Witam wszystkie kobitki ;-) W nocy męczył mnie straszny ból głowy nie mogłam już wytrzymać więc wzięłam Ibuprom zwykły jedną tabletkę , przez cały okres trwania ciąży nie zażyłam żadnego leku przeciwbólowego . Dopiero potem doczytałam , że nie wolno go brać w ciąży a ja jestem w 34 tyg, zawsze wypadało mi z głowy żeby zapytać lekarza o stosowanie leków przeciwbólowych ... i teraz żałuję że wzięłam tą jedną tabletkę . Myślicie że ta jedna tabletka może zaszkodzić ? Z góry dziękuję za pomoc ..

Gość gość
Myślę, że nic takiego się nie stanie. Powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. A na przyszłość kup paracetamol- jest bezpieczny w ciąży.

Gość gość
Mysle ze nic sie kompeltnie nie stanie. I rzeczywiscie zaopatrz sie w paracetamol, nie bedziesz sie tak stresowac potem.

Gość gość
Nie wolno!! Ibuprofen powoduje poronienie. W Stanach już opublikowano nawet artykuł na ten temat, że to jedna z najczęstszych przyczyn. Mi lekarz kategorycznie zabronił tego brać. Tylko paracetamotol a jak masz kłopoty migrenowe tak jak ja to lepiej już ketonal mi powiedział niż leki z ibuprofenem.

Gość gość
Drogi gosciu, nie strasz autorki:-) zreszta poronienie juz jej nie dotyczy. Ja rozumiem ze nie jest to najbeapieczniejszy lek w ciazy, ale zwykle badania sa prowadzone przy dlugotrwalym przyjmowaniu leku, a mie jednorazoej dawce. Chodzi pewnie o to, ze ibuprofen rozrzedza krew - w skrocie. Ale nie popadajmy w paranoje, ze jedna tabletka zaszkodzi dziecku!