Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyrost bhcg

Polecane posty

Gość gość

Witam, W środę tj.10.12.2014 r zrobiłam betę i wynik wyszedł 105 mlU/ml, powtórzyłam badanie 13.12.2014 roku i wynik jest 269,5 mlU/ml. Powiedzcie czy przyrost jest prawidłowy czy jednak za mały? Wcześniejsze 2 ciąże zakończone samoistnymi poronieniami. Obecna po 2 inseminacji.

Gość gość
moim zdaniem przyrost masz bardzo dobry życze Ci żeby teraz było wszystko dobrze ja tez juz jedna ciaze straciłam i teraz czekam na druga

Gość gość
Przyrost po 48h powinien być o minimum 60% więc jest ok. Nie lataj na badanie co dwa dni tylko teraz poczekaj z 4 minimumi mmoże będziesz miała już ponad 1000 to powinno być widać pęcherzyk.

Gość gość
A co do tych poronień miałaś robione jakieś szersze badania? Histopatologia albo wymazy z kanału szyjki? Czasami prosta sprawa jak skupisko bakterii w kanale nie pozwalaja na zagniezdzenie się zarodka. Toksoplazmoza?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź :) Nie chcę latać ale to stres, 3 lata starań, miliony badań, tony leków zjedzone. W czwartek mam wizytę u ginekologa to przed wizytą powtórzę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Obecnie biorę dufaston 2x1, mam upławy ale nie są zabarwione krwią a okres powinnam dostać wczoraj. Oby było dobrze.

Gość gość
Jest ciąża, na pewno:-). Przyrost jest w porządku, tez życzę upragnionego maluszka już za 8 m-cy:-)

Gość gość
Ale masz plemienia? Nawet jeśli takie brązowe to oznaczają braki progesteronu. Popros lekarza o przepisanie luteiny dopochwowej. Mi super działa. Zahamowala mi 3 razy plamienia tudzież utratę ciąży. Jestem teraz w 21 tc też się stresuje bo mam problemy. Do tego biorę aspargin i kwasu foliowego dużo. Ten drugi też powinnaś brać.

Gość gość
Nie wiem po co mierzysz te bete? Raz to ok, sprawdzić czy jest ciąża ale kolejne zawsze wiążą się ze stresem. Ja poroniłam sporo ciąż i na początku też latałam i robiłam te bete. Po co? Pojęcia nie mam. Wynik nic tak na prawdę nie mówi. Dobre przyrosty nie uchroniły mnie od poronień więc powiem szczerze nic mi to nie dawało. A u innych ze słabymi przyrostami, ciąża zdrowa donoszona. Nie stresuj się dziewczyno bo co ma być to będzie i żadna wiedza na samym początku nie uchroni Twojej ciąży (no pomijam badania wyjaśniające straty) Na tym etapie nie wiele można pomóc. Można leżeć i dostawać progesteron. To wszystko - no chyba że musisz brać inne wskazane leki.