Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mocno zniszczone włosy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 16 lat i bardzo mocno zniszczone włosy. Dwa lata temu zrobiłam pasemka i od tamtej pory dzień w dzień suszyłam i prostowałam włosy. Dopiero od 24 września nie robię z nimi nic i myję je na wieczór. Używam olej lniany dwa razy w tygodniu, szampon i odżywkę z hurtowni fryzjerskiej. 10 cm od nasady moje włosy są zdrowe, a reszta kompletne siano. Puszą się, schną w 10 minut i są porozdwajane na każdej długości. Co mogłabym zrobić, żeby je jakoś odżywić?

Gość gość
Witaj. Poszukaj na necie firmy TianDe i weź od nich odżywkę z żeń-szenia,albo grzybka ganodera czy jakoś tak. Nie żebym reklamowała ta firmę czy coś. Ale po prostu wiem ze potrafią zdziałać cuda. Sama ich używam. Mam taka prace (przy wysokich temperaturach) ze moje włosy to była totalna porażka. Jeszcze do tego farbuje bo już musze. A te odzywki wyprowadziły moje włosy na prosta. One są drogie,ale warto.

Gość gość
Kochana, najlepsze na świercie jest olejowanie włosów olejem kokosowym. Zobaczysz efekty już po pierwszym uzyciu. Ja stosuję raz na dwa tygodnie, nakładam olej na pasma, trzymam kilka godzin i myję normalnie. Super nawilża i regeneruje włos, dobry olej kupuję na http://hh-life.pl/?s=olej+kokosowy&post_type=product

Gość gość
Nie odbudujesz zniszczonych włosów. Zapuszczaj i regularnie podcinaj.

Gość gość
Trochę to potrwa zanim dojdą do siebie, musisz podcinać, spróbuj może jakiś preparatów z krzemem, bambusem, super działają na włosy

Gość gość
nie polecajcie oleju kokosowego, bo on nie sprawdza się na każdym rodzaju włosa, niektórym włosom ten olej nie służy i powoduje jeszcze większe przesuszenie i spuszenie włosów

Dobre maski odzywki kremy olejki oleje itd myślę że każdy produkt działa w jakimś stopniu na (różne rodzaje struktury włosa ) wystarczy odpowiednio do nich dobrać :)

Gość gość
Jeśli naprawdę zależy Ci na poprawie stanu włosów, powinnaś działać z zewnątrz i od środka. Kup sobie kapsułki revalid (kuracja nimi powinna trwać trzy miesiące), a na włosy nakładaj raz w tygodniu jakąś dobrą maskę (proponuję Ci WAX henna treatement). Aby składniki odżywcze z maski lepiej wnikały we włosy, po jej nałożeniu załóż na głowę worek foliowy, na to ręcznik i całość podgrzewaj suszarką. Wtedy pod wpływem ciepła łuski włosów się "rozchylą" i maska lepiej zadziała. Dodatkowo po każdym myciu włosów stosuj na włosy trochę olejku arganowego lub jedwabiu.

Gość gość
Od lat używam Pilomaxów i zawdzięczam im piękny i zdrowy wygląd. Warto spróbować ich masek oraz zestawu do regeneracji. Zapewniam, że na jednym zestawie się nie skończy :)

Gość amilka

Tak zniszczonych włosów nie da się już posklejać, żaden nawet najlepszy i najdroższy kosmetyk nie ma takiej mocy. Takie włosy trzeba podciąć i przestać je niszczyć rozjaśnianiem i prostowaniem. No chyba, że możesz sobie kupić taką prostownicę, która nie niszczy włosów. Babyliss ma takie cudo z sensorem, który przez cały czas sprawdza włosy i dopasowuje się do nich. Ja ją mam i bardzo sobie chwalę, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio podcinałam końcówki.