Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

sama nie jestes przekonana do tego imienia, wiec moze odpusc. ajaki jest skrot od tego imienia?

Gość gość
Trudzia:-D Strasznie!

Może być Gerti, albo Trudi :) Wiem że stare Niemki tak mają często na imię :) to dlatego, że w nazistowskich Niemcach była jakaś tam działaczka o imieniu Gertruda i imię to było często nadawane żeby się podlizać władzy :) ale mi się podoba, bardzo.

Nie rozumiem dlaczego Gertruda Wam sie aż tak nie podoba, a Antoninę, Zofię, Łucję, albo Wiktorię akceptujecie bez problemu :o a np Taka Wiktoria też się ładnie nie zdrabnia po polsku tylko jedynie Wikcia :o

Gość gość
Akurat wszystkie wymienione przez Ciebie mi się nie podobają. I czego tu nie rozumiec? To tak jak ja bym Wam napisala: nie rozumiem czemu macie w domu dywany, ja mam panele;-). Kwestia gustu. Po co to konsultowac imię dla dziecka na kafe?

A co mam chodzić po ulicy i pytać? :p Gdybym chciałą dać na imię Amelia, Zosia, albo Agata nie pytałabym co myślicie bo są to imiona albo popularne, albo żadne "szokujące", nie wywołują zdziwienia :) ale na moją Gertrudę jeszze żaden znajomy, który pytał jak chcemy nazwać dziecko, nie zareagował pozytywnie :o najbardziej kulturalne osoby mówiły że imię bardzo oryginalne :p nikt nie powiedział że ładne :o dlatego pytam bo skoro naprawdę takie brzydkie to jeszcze mam czas na zmianę decyzji np na Anna albo Malwina, które też bierzemy poważnie pod uwagę. W sumie mąż jest przeciwny Gertrudzie, ale jak się uprę...:p

Gość gość
Twoje dziecko jak bedzie mialo troche oleju w glowie to zmieni imie, zeby ludzie sie z niej nie nabijali. Choreeeeee

Gość gość
Autorko, ile Ty masz lat? Pytasz obcych ludzi na forum o to czy podoba im się imię dla Twojego dziecka, zalisz się, ze wszyscy je krytykują. I jeszcze w kolko te pytania "a dlaczego???" A dlatego, ze się b podoba i tyle ! A czemu ty ciągle wyjezdzasz z jakas Łucja, Antonina i Wiktoria? No? Dlaczego Ci się nie podobaja te imiona? ?? A jeśli Ci teraz napisze, ze Trudzia- super,to już będziesz spokojna? To proszę! Och i ach, jakie piękne imię, gdybym nie nazwala córki pospolicie Wikcia, na pewno dalabym Gertruda.

Gość gość
Fanko Stephena Kinga mi się imię Gertruda podoba. I to bardzo. Moje dziecko też ma kontrowersyjne według niektórych imię i leję na to :).

Gość gość
I jeśli nie Gertruda to wolałbym Annę niż Malwinę. Jakieś strasznie przaśne to imię.

Gość gość
13.26. Z ciekawości, jak córa ma na imię:-) ?

Gość gość
miałam ciotkę Gertrudę. u nas wołali na nią ciotka Trutka :D chyba nie chcesz tego swojej córce zafundować?

No i dobrze :) mi się właśnie podoba ta Gertruda, od dawna, nie że chwilowo mi się sopdobała :) i jestem coraz bardziej zdecydowana, że moja córeczka będzie miała tak na imię :) Druga opcja to Malwina, potem jeszcze Helena o której zapomniałam, a na końcu Anna :)

Gość gość
Nie podoba mi sie to imie. Poznalam kiedys Gertrude, biedna dziewczyna bo wszyscy dalej tak reaguja na jej imie: :Jak?,Chyba zartujesz?,Naprawde?Ale cie rodzice skrzywdzili: a ona sie przedstawiala jako Gerda, OMG jak to brzmi - Gerda. Juz wole imie Greta. A co do Zosi,Łucji to tez nie sa ladne imiona.

Gość gość
to może Hildzia? Perputa? Kundzia? jest tyle pieknych imion przeciez :D

Gość gość
do każdego imienia można się przywyczaić. Z moimi dziećmi do jednego przedszkola czy szkoły chodziły dzieci z naprawdę dziwacznymi imionami. Po paru tygodniach robiły się zwyczajne dla mnie. Np. Trojan, Milan

Gość gość
nazywaj jak chcesz ale to bardzo brzydkie imie cos jak Genowefa lub Zdzislawa.

Gość gość
pytasz i wszysci ci mówią, że imię jest beznadziejne (bo jest). zrobisz i tak po swojemu, to czemu dalej drążysz? chcesz być oryginalna? daj dziecku Anna, ładne, klasyczne, nie zrobi z tego dziecka pośmiewiska i nie będzie kolejną Lenką, Oliwką, Wiktorką czy Mają :o

Gość gość
13:30 na tyle "inne", że obgaduje mnie tu żona brata mojego męża.

Gość gość
mi się to imię nie podoba, dlaczego? bo jest twarde i trudne do wymówienia dla dziecka. twoja 3 letnia córka będzie się przedstawiała gejtjuda? :O Ja swojej córce dałam na imię Celina. Czy się innym podoba - lotto mi to, mi się podoba i jestem do tego imienia przekonana. Córka też nie narzeka - a ma 12 lat :)

Gość gocha malgocha
prosze nie rob krzywdy dziecku. moda idzie do przodu i z imionami tez tak jest. sa stare imiona ktore do dzisiaj sa popularne i ladne jak np. Marta ale Gertruda? no jak juz chcesz to twoj wybor ale pomysl o tym jeszcze.

Gość gość
13.38. Rozumiem, współczuję rodzinki.... :-)