Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy 2 i więcej dzieci POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Mamy mające co najmniej 2 dzieci pomóżcie Czy lepiej mieć dzieci z 2,5 letnia różnicą wieku czy około 4 - 5 lat Muszę weszcie podjąć jakąś decyzje Wasze doświadczenie mi pomoże Wiem że dla rodziców lepsza większa różnica ale dla dzieci chyba mniejsza Proszę poradźcie coś

Gość gość
ja mam 3 lata różnicy nie było mi ciężko pod względem organizacji ja bym radziła mniejszą różnicę wieku ubranka wózek i inne akcesoria już masz więc oszczędność jakaś jest a i dzieciom się lepiej dogadać w późniejszym wieku.

Gość gość
To raczej lepiej się dzieciaków zapytac;D Ja mam o rok starszą siostrę i zawsze chciałam aby moja siostra była starsza o przynajmniej 3 lata. Dzieci wtedy mają podobne zainteresowania, chcą takie same zabawki, starsza się strasznie wymądrza, bo przecież o rok starsza, i to tej starszej zawsze więcej uwagi sie poświęcało... Ja tak to pamiętam, teraz moja siostra ma 23 lata i jakoś nie mogę się z nią dogadac;/ Jest dziwna, pewnie przez trawkę i fete...

Gość gość
no właśnie chciałabym by dzieci miały jak najwięcej wspólnego Podobny etap rozwoju Wiem że nawet te 2,5 roku to duża różnica żałuje że wcześniej się nie zdecydowałam

Gość gość
kochana nie ma na co czekać jeżeli fundusze ci na to pozwalają;-)

Gość gość
mam bardziej skomplikowaną sytuacje Przez najbliższy około 1,5roku będę kończyć dodatkowe studia i nie wiem czy dam rade z dwójką dzieci a jednocześnie szkoda mi uciekającego czasu Martwie się jak poradzi sobie podczas moich nieobecności mąż bo będę musiała pare razy wyjechać - ma to związek ze studiami nie na długo około 2 - 3 dni ale on i tak ma mało cierpliwości Moja mama może pomóc ale i tak się martwię a jednocześnie chciałabym mieć dwoje dzieci

Gość gość
Miedzy moimi najstarszymi corkami nie ma nawet roku roznicy,jako dzieci czesto sie klocily,ale tez potrafily zajac sie soba i bawic godzinami,potem jako nastolatki tez sie klocily,a to o chlopakow czy o ciuchy jednak jedna za druga byly bardzo,teraz sa juz dorosle maja ponad 20 lat i swietny kontakt ze soba :) Ja osobiscie mam siostre 4 lata mlodsza i kontakt dobry zaczelysmy miec ze soba jak juz zalozylysmy wlasne rodziny,wczesniej to byl koszmar jakis.Wiec ciezko jednoznacznie powiedziec jaka roznica wieku jest najlepsza...

Gość gość
jeżeli chcesz to się nie zastanawiaj, jakoś się ułoży pozwól sprawą toczyć się własnym rytmem ;-)

Gość mama_dwójki
my mamy 4-latka i 3,5 miesięczniaka i jest fajnie :) starszy przepada za bratem, lubi go głaskać i przytulac. Czasem nawet mi pomaga np. zagaduje małego, podczas kiedy ja gotuję obiad :) myślałam, że będzie trudniej ;)