Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto kupić kanarka

Polecane posty

Gość gość

Cześć ! Zastanawiam się nad kupnem takiego śpiewającego ptaszka.Pracuję w domu ( wstaję zwykle o 5.30) tak więc poranne pieśni nie byłyby dla mnie problemem. Interesuje mnie tylko: jak szybko oswaja sie kanarek czy można wypuszczać go z klatki Czy nie brudzi? Miałam już papugi i papugi bardzo brudzą - tak więc raczej nie dla mnie.

Gość gość
nie wiem, mam psa tzn to nie jest pies to jest myszo króliko kot (york)

Gość gość
mialam kanarka.bardzo ladnie spiewal.

Gość gość
Yorki są fajne ale mój mąż by się nie zgodził na psa.

Gość gość
mój facet mi odradza mama tez mówi , że w razie kryzysu nie ma co pojeść na czapkę futra też nie ma. że się nie opłaca.

Gość gość12345676
miałam kanarka niestety miałam też głupiego kota który zwalił klatkę i kanarkowi wybiło oko a potem całkiem oślepł :( ale żył po wypadku jeszcze kilka lat i śpiewał pięknie.

Gość prawictwo pospolite 125
ja miałem samice kanarka , samica nie śpiewa tylko skrzeczy, rano skrzeczy wczesnie mozna nakryc klatke ręcznikiem . wtedy raczej nie będzie raczej nie brudzi specjalnie , mniej niż chomik Ale zawsze cos poza klatke wypada oswaja sie szybko mozna wypuszczac z klatki , ale trzeba uwazać zeby ptak nie wlecial do kuchni , czy lazienki .. W kuchni moze zginąc na przyklad poparzony od garnka.

Gość gość
lepiej gadajaca papuge

kanarek oswaja sie w ciagu okolo tygodnia .. czyli wolniej niż chomik , ale po tygodniu już siadał mi na głowie To tez zalezy jak czesto spedzasz z nim czas .. Jesli tylko 3 godizny dziennie to będzie dłuzej niz tydzień . Z kanarkiem trzeba uważac bo latwo go uszkodzić , ma słabe serce jak pies da mu wycisk to moze dostać zawału . papugi sa na pewno mocniejsze

samica kanarka najglosniejsza jest wlasnie rano , bo w ciagu dnia to jej za bardzo nie słychac , wiec na pewno jest to cichszy ptak od papug

Gość gość
mialam kiedys papuge, nigdy wiecej ptaszysk w domu

Gość gość
jeżeli jes kot, to kanarek ma sens

samiec na pewno jest głosniejsze , ale też spiewa ja wlasnie rozważam zakup zeberki albo papugi falistej ..

Gość gość
Wiesz, nie wiem czy to tak fajnie patrzec na zwierzaka, ktory cale swojej zycie spedza w klatce. Szczegolnie ptak! Owszem, mozesz go wypuszczac, ale wtedy moze sobie latwo zrobic krzywde, np. wpadnie za szafe, albo sie w cos zaplacze. I wiadomo, ze bedzie brudzil. Bo ptaki jak i wszystkie gryzonie nie kontroluja potrzeb fizjologicznych. Nawet jak pozostanie w klatce to licz sie z tym, ze wokol bedzie brudno - wyplute jedzenie itp.

Gość gość
ja uwielbiam kanarki

Gość autorkaaasa
Mam już na oku jednego kanarka samczyka w pobliskim sklepie zoologicznym :) Pracuję w gabinecie tak więc kanarek siedziałby ze mną tam ok 9 godzin dziennie. Gabinet zamykany na drzwi tak więc nie uciekłby z niego.

Gość gość
Sama jestem posiadaczką kanarka od tygodnia. Jaka karme waroto jest kupowac? A może robić samodzielnie?

Gość drollks
Niektórzy faktycznie robia karmę samodzielnie, ale są to wielcy pasjonaci kanarków. Nie jest to takie proste a na pewno nie jest tanie z uwagi na to,ze karma taka powinna być zróżnicowana. No i gotowa karma w składzie ma również dodatek witamin, który jet ważny dla zdrowia oraz ładnych piórek. Ja zamawiam karme tutaj: https://flogard.pl/ptaki/karma-dla-ptakow.html Polecam firmy takie jak Versele Vitakraft Dako Art Vitapol Nestor