Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmywalne farby do włosów

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim. :D Mam pytanko do Was. ;) Btw chciałabym sobie zafarbować włosy ale nie bardzo wiem czym. Chciałabym, żeby kolor zmył się po 10-20 myciach. ;) Znacie jakieś godne polecenia farby czy szamponetki? Jeśli tak, to podajcie mi jakieś dokładne nazwy :3 bardzo mi zależy ;) Z góry dziękuję za odpowiedzi :>

Gość gość
Z Welli są dobre, albo palette ;) niestety, nie znam dokładnej nazwy :<

Balayage na odrosty Bardzo dobrym rozwiązaniem są pasemka na włosach, tzw. balayage. Dodają włosom blasku, sprawiają, że ich kolor jest intensywniejszy. Nie maskują całkowicie naturalnego koloru włosów, a jedynie go podkreślają. Włosy wyglądają znacznie bardziej naturalnie, a ty nie masz później problemów z odrostami, gdyż nie są one aż tak widoczne, jak w przypadku farbowania wszystkich włosów. Jak zapobiec płowieniu koloru włosów farbowanych? Na rynku kosmetycznym istnieją specjalne szampony przeznaczone dla danego koloru włosów, tj. blond, rudych i brązów. Każdy z tych preparatów zawiera w składzie substancje, które pogłębią kolor twoich włosów i zapobiegną jego szybkiemu wypłukiwaniu się. Przykładowo, rumianek korzystnie wpływa na wygląd jasnych włosów, gdyż delikatnie rozjaśnia ich pasma. Pamiętaj, że dobór odpowiednich produktów do pielęgnacji włosów farbowanych to nie wszystko. Musisz też stosować się do odpowiednich zaleceń. Po pierwsze, po farbowaniu odczekaj co najmniej 24 godziny, zanim umyjesz włosy szamponem. W przeciwnym razie barwnik może się znacznie wypłukać już przy pierwszym myciu. Jeżeli twoje włosy się nie przetłuszczają, unikaj ich codziennego mycia. Zbyt częste stosowanie szamponów zdecydowanie przyczynia się do zmniejszenia żywotności koloru włosów farbowanych. Używaj szamponu nie częściej niż co drugi dzień. W przypadku włosów szybko przetłuszczających się możesz sięgnąć po szampony „suche”, które nie wymagają mycia włosów z wodą, a mimo to skutecznie regulują nadmiar sebum. Unikaj szamponów, które w składzie zawierają hydrolizaty protein. Składniki te korzystnie wpływają na wygląd włosów. Wbudowują się w ich strukturę i regenerują ubytki. Jednak w przypadku włosów farbowanych mogą przyczynić się do wypłukiwania ich koloru, gdyż wypychają barwnik z jego powierzchni.