Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż jedna która była ZA profesorem Chazanem a nie PRZECIWKO

Polecane posty

Gość gość
"robiłas jakis prywatny przelew na finansowanie in vitro dla tej kobiety ze takie głupoty gadasz??? niektórzy powinni troche doczytac troche pomyslec zanim otworzą paszcze lub internet" fakt faktem, że moje podatki idą na widzimisię takich durnowatych dzid z szalejącą macicą i brakiem logicznego myślenia

Gość gość
kobieta miała prawo do państwowej i tyle. Nie miała obowiązku latać po prywatnych. Owszem ja bym poszła prywatnie. ale to nie zmienia faktu , ze należała jej się w szpitalu i tak powinni jej zrobić. Jeśli nie, to ma prawo do odszkodowania i to tak wielkiego jak tylko się da. I nie zazdrość jej już tych pieniędzy, bo to nie świadczy o tobie dobrze

Gość gość
fakt faktem, że moje podatki idą na widzimisię takich durnowatych dzid z szalejącą macicą i brakiem logicznego myślenia ale moje mogą pójść na leczenie ciebie i ja też mogę sobie nie życzyć, bo jakoś szczególnej sympatii do ciebie nie czuję

Gość gość
Tak przyda jej się ta kasea będzie miała na kolejne in vitro a później na aborcję bo i tak nie jest w stanie urodzić zdrowego dziecka.

Gość gość
Dziewcze poszło do szpitala który w całym mieście był znany z tego ze rodzą się dzieci z przypadków b ez nadziejnych. Ze jest to szpital który otacza opieka dzieci dla których nie ma szans i w takim oto właśnie szpitalu chciała by jej dziecko usuneli. Pytam się po co ? Mogła iść do każdego innego...

Gość gość
poczytaj art. w necie to też będziesz wiedział ignorancie, to był już któryś raz z rzędu, nie ważne czy 5 czy 9, ale dobrze wiedziała że tym razem też może się nie udać... i się nie udało no co to zmienia w fakcie, że Chazan brał państwowe pieniądze a nie wywiązywał się z obowiązków, tylko zachowywał jak na własnym folwarku?

Gość gość
od kiedy to obowiązkiem lekarza jest mordowanie nienarodzonych dzieci

Gość gość
Pytam się po co ? Mogła iść do każdego innego... dlatego głuptasie, że Chazan był konsultantem wojewódzkim ds. ginekologii, bez jego podpisu na kwicie nie możesz zrobić aborcji państwowo

Gość gość
mordowano to ludzi w obozach koncetracyjnych. w radiu maryja przejęłaś te nazewnictwo czy ksiadz na mszy mowi o "mordowaniu"?

Gość gość
Nic jej się w tym szpitalu nie "należało". Lekarz/lekarze mają prawo do klauzuli.

Gość gość
od kiedy to obowiązkiem lekarza jest mordowanie nienarodzonych dzieci odkąd zasadą lekarza jest primum non nocere. Jak za trudne to chętnie przetłumaczę. Poza tym Chazan nie miał dać podpisu jako lekarz tylko jako urzędnik państwowy zobowiązany do określonych działań przepisami. Jak się nie chciało robić takich rzeczy to wystarczyło odejść z posady. Ale przecież kasa nie śmierdzi

Gość gość
przede wszystkim lekarze mają obowiązki. a prawa to mają pacjenci

Gość gość
Nic jej się w tym szpitalu nie "należało". Lekarz/lekarze mają prawo do klauzuli. lekarz tak, ale nie konsultant, bo to funkcja urzędnicza, ale komu ja to tłumaczę.

Gość gość
"ale moje mogą pójść na leczenie ciebie i ja też mogę sobie nie życzyć, bo jakoś szczególnej sympatii do ciebie nie czuję" a co mnie to obchodzi co ty sobie życzysz i co to ma do tematu? antyklerykalne pieski w każdym temacie szczekają o tym jak to nie chcą płacić na jakieś rzeczy związane z religią, a ja nie chcę aby moja kasa szła na in vitro po raz enty (zresztą nie jestem w tym sama, bo nie raz był o tym temat na kafe i wielu podziela moje zdanie) no i?

Gość gość
no i? no i to ze ja też nie chcę żeby moja kasa szła na jakieś kościólkowe tłuki. Jak ty nie chcesz to dobrze, a jak ja nie chcę to już nie pasuje?

Gość gość
ales Ty durna. doczytaj moze na co te twoje wielkie podatki idą a potem sie wypowiadaj. chcoiaz obstawiam ze zyjesz na koszt meza lub jestes bezrobotną. wiec o jakich podatkach tu mowisz. zanim zaczniesz znowu szczekac spr inormacje na temat in vitro, przede wszytskim z czego jest to finansowae o ile mowimy o refundowanych. bo ponad 90% par sama sobie opłaca ten zabieg.

Gość gość
Taaa i co jeszcze? Każdy człowiek ma prawa. Lekarz również. I każdy lekarz ma prawo do klauzuli. Nie słyszałam o tym aby były tu jakiekolwiek wyjątki, więc skończ wymyślać. Jedynym jego przewinieniem było sfałszowanie wyników czy tam ociąganie oraz niby to nie skierowanie do innego lekarza, który by aborcję wykonał, ale jak mówię to prawo się i tak niedługo zmieni, bo już pewne kroki zostały ku temu podjęte.

Gość gość
22.37 dobre pytanie. Dlaczego zgłosiła się do szpitala, który słynął z tego że nie dokonuje aborcji, nomen omen szpital pod wezwania Św. Rodziny? Mogła iść do każdego innego. Czyżby celowo wybrała szpital kierujący się katolickimi poglądami bo taki łatwiej zaatakować w mediach?

Gość gość
poza tym w czym problem? nie chces zusuwac to nie suuwaj ale nie wtrącaj sie w sumienie i ciało innej kobiety. nic Ci do tego.

Gość gość
Ok majn got. Chcesz teraz powiedzieć ze w całym województwie kobiety nie wykonywały aborcji na legalu bo był potrzebny podpis chazana ? Który wszystkie odsylal ?

Gość gość
Przestańcie bronić tej suki, Ona wiedziała że jej dziecko będzie najprawdopodobniej chore a zrobiła in vitro i liczyła na cud. Aborcja w tak zaawansowanej ciąży jest gorsza niż urodzenie dziecka. Dzięki Chazanowi te dziecko mogło umrzeć z godnością a nie rozerwane na strzępy. I raczej nie cierpiało bo od początku dawali mu leki przeciwbólowe.

Gość gość
"no i? no i to ze ja też nie chcę żeby moja kasa szła na jakieś kościólkowe tłuki. Jak ty nie chcesz to dobrze, a jak ja nie chcę to już nie pasuje?" to ty robisz durne uwagi ad personan po tym jak napisałam, ze nie chcę aby moje podatki szły na in vitro (któreś z rzędu) więc nie odwracaj kota ogonem, co? w co drugim temacie ktoś ciągle ujada, że nie chce aby ich podatki szły na to czy na tamto, no więc właśnie skoro oni mogą tak pisać i "wybierać" sobie na co mają ich podatki iść to i ja mogę.

Gość gość
katolickie specjalistki od medycyny :D poziom wiedzy -10. cała wasza wiedza dotycząca zabiegow aborcji, podtrzymywania zycia u takiuch dzieci i przebiegu ciąz zagrozonych bierze sie ztego co uslyszycie od bab na wsi i co ksiadz powiedział. Boze...widzisz i nie grzmisz

Gość gość
"dobre pytanie. Dlaczego zgłosiła się do szpitala, który słynął z tego że nie dokonuje aborcji, nomen omen szpital pod wezwania Św. Rodziny? Mogła iść do każdego innego. Czyżby celowo wybrała szpital kierujący się katolickimi poglądami bo taki łatwiej zaatakować w mediach?" Otóż to. Od początku były pogłoski, ze to jedna wielka manipula wspierana przez lewaczki, kolejny "pretekst" aby zaatakować kk i wcale bym się nie zdziwiła jeśli faktycznie tak by było. Też mi to śmierdzi, bo nie wierzę żeby ta kobieta była aż tak durna...

Gość gość
no to pochwal sie jaką ty masz wiedze medyczna. Ukończyłaś medycyne na Oxfordzie czy jesteś zwykła sklepową po zawodówce?

Gość gość
Nie jestem katoliczką, ani nawet osobą wierzącą. Więc wiesz gdzie możesz sobie takie głupie uwagi wsadzić :)

Gość gość
"zaatakowac kk"- specjalnie zaszla w nieudana ciąze zeby zaatakowac kk:D katole w polsce (nie mowie o prawdziwych wierzacych, bo tych szanuje, i sama sie do nich zaliczam) są jak żydzi, naród wybrany a gnębiony. zmuszacie wszytskich do pzrestrzegania przykazan a sami jestescie od nich baaardzo daleko. Co do wypowiadania sie na ten temat, nie trzeba konczyc oxfordu lib medycyny tlyko odrobine zainteresoiwac sie tematem i poglebic wiedze we wlasnym zakresie zanim zacznie sie szczekac na forach internetowych.

Gość gość
"lekarz tak, ale nie konsultant, bo to funkcja urzędnicza, ale komu ja to tłumaczę." hahahaha jasne :D i co jeszcze wymyślisz z braku argumentów? prawo do klauzuli obejmuje każdego lekarza, tumanie 🖐️

Gość gość
"zaatakowac kk"- specjalnie zaszla w nieudana ciąze zeby zaatakowac kk ale specjalnie wybrała lekarza i szpital o poglądach kk

Gość gość
a co to znaczy szpital katolicki? opłącany z funduszu koscielnego a pielegniarkami są siostry zakonne? to szpital panstwowy , na panstwowych zasadach. koniec kropka.