Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż jedna która była ZA profesorem Chazanem a nie PRZECIWKO

Polecane posty

Gość gość

jest chociaż jedna ? tak z ciekawości pytam.

Gość gośćbodymax
Tak ja! Może nie w całości ale w tym dotyczącym aborcji jak najbardziej ZA! Nie wiem jak osoba która twierdzi, że straszliwie pragnęła dziecka później chce je tak po prostu zabić???? Tak, sama mam dzieci więc wiem co piszę!

Gość gość
ja byłam przeciw. A do tej powyżej... no cóż widocznie lubisz jak twoje dzieci cierpią, ale uwierz mi to nie jest normalne

Gość gość
Jak by zrobiła aborcję to dziecko też by cierpiało. doucz się trochę, to nie zaszkodzi, po pierwsze płod w pierwszych miesiącach nie ma wykształconego systemu nerwowego, po drugi co lepsze chwila zabiegu czy długie konanie jak już naprawdę ten ból się czuje. A co ze świadomością matki ze masz w brzuchu potworka?

Gość gość
Jest. Nie jedna.

Gość gość
Tak, sama mam dzieci więc wiem co piszę! dzieci to może i masz, ale rozumu za to wcale. Po co wy ograniczeni się w ogóle rozmnażacie, jakie wy geny przekazujecie

Gość gość
"w pierwszych miesiącach" haha ta mamusia idiotka "obudziła się" dopiero w szóstym miesiącu ciąży, więc jest to już jak najbardziej ukształtowane dziecko

Gość gość
ja tam ogladam terlikowskiego u lisa i wyglada on jak kosmita, wielki leb i watle cialko hahahahaha ale mam beke

Ta baba jakby chciała zrobić aborcję to by ją zrobiła gdzie indziej a ona chciała jak najwięcej kasy wyciągnąć.

Gość gość
Też jestem za.

Gość gość
no cóż, zawsze twierdziłam , że baby są durne i dlatego lubią jak jakieś stare dziady im mówią co maja robić, a najlepiej nakazują i zakazują. Nie wiem która normalna kobieta uważa za dozwolone znęcanie się nad matką i dzieckiem w przypadku tak ewidentnej niezdolności płodu do zycia. Podobno nikomu nie wolno życzyć niczego złego, ale te obrończynie Chazana powinny same przejść przez coś takiego , zobaczymy czy równie radośnie będą niosły swój krzyż i rzucały gładkie frazesy. to taki łatwe przecież jak myslimy, że nam się to nie przytrafi

Gość gość
Ta baba jakby chciała zrobić aborcję to by ją zrobiła gdzie indziej a ona chciała jak najwięcej kasy wyciągnąć. te wróżka, a jaka będzie pogoda w wakacje w 2015

Gość gość
Wejdzcie na youtube i pszukajcie chazan ao to dziecko chazana a pozniek zobacz

Gość gość
ta mamusia idiotka "obudziła się" dopiero w szóstym ok mądra, a co ty byś zrobiła w takiej sytuacji jakbyś się dowiedziała ze twoje dziecko nie przezyje po urodzeniu i wygląda jak potwór

Gość gość
te które są za nie mają zielonego pojęcia jak to jest wychowywac chore dziecko lub nosić pod sercem maluszka który jest skazany na smierć. gdybym jak wy nie miala zielonego pojecia jak to est to moze tez bym tak łatwo osądzała i była za. drogie panie cieszcie sie tylko, że nie stawałyscie przed takim wyoborem. jesli staniecie wtedy mozecie oceniac.

Ta kobieta była już z 5 razy w ciąży i za każdym razem ciąża kończyła cię poronieniem to po co kolejny raz zachodziła w ciąże i to z in vitro.

Gość Mokate66
Nie umiem wprost odpowiedzieć na pytanie, czy byłam za czy przeciw, bo dzięki Bogu nigdy nie stałam przed takim dylematem, a uważam, że wolno nam oceniać innych wyłącznie, jeśli sami czegoś doświadczyliśmy. Ale moja mama, bardzo zaangażowana katoliczka, a jednocześnie przez 48 lat pielęgniarka w szpitalu dziecięcym widziała takie dzieci i powiedziała, że okrucieństwem jest pozwalać, żeby takie dzieci się rodziły.

Gość gość
Ta kobieta była już z 5 razy w ciąży i za każdym razem ciąża kończyła cię poronieniem to po co kolejny raz zachodziła w ciąże i to z in vitro. no widzisz, za głupia jesteś żeby to pojąć. Po prostu. Pewnych ograniczeń związanych z pochodzeniem, wychowaniem i złymi genami nie da się przeskoczyć. Pogódź się z tym, że na świecie jest wiele rzeczy, których nie dasz rady objąć rozumem.

Gość gość
Zgadzam sie z gościem z 21.59. Akcja dzieje w się w stolicy, gdzie ginekologów i klinik są dziesiątki, jak nie setki. W jednej nie chcieli wykonać zabiegu to się mówi - dziękuję, pójdę do kliniki za rogiem. Chyba że nie chodziło o samą aborcję tylko o nagłośnienie sprawy by ugrać odszkodowanie od szpitala

Gość gość
Ja bylam i jestem przeciw acz uważam, że babie chodzilo o wyciagniecie kasy

Gość gość
Normalna osoba zrobiłaby aborcję u innego lekarza w pl albo na legalu za granicą, a nie robiła cyrk na siłę i pchała się do mediów aby tylko wyłudzić jak najwięcej kasy. I tak się składa, że w każdym normalnym kraju w UE lekarz, który powołuje się na klauzulę nie ma prawa wskazywać innego lekarza jak to jest u nas, ale na szczęście ten przepis zostanie niedługo zmieniony.

Sama jesteś głupia. Ta kobieta nie jest w stanie urodzić zdrowego dziecka a mimo tego zachodzi kolejny raz w ciąże. I to ona zrobiła największą krzywdę temu dziecku.

Gość gość
Mokate66, dokładnie. jesli ktoś uwaza ze szczytem milosierdzia i wiary jest trzymanie w inkubatorze az umrze dziecka ktore nie ma czasi, ma poł mózgu na wierzchu i wypadajace oko to niech choć raz pójdzie jako wolontariusz do hospicjium dzieciecego. szybko byscie zagorzałe katoliczki-obronczynie zycia zmienily zdanie.prawym i sprawiedliwym tylko w teorii to bardzo łatwo byc.

jestem NORMALNA, więc to normalne że byłam PRZECIW temu oszołomowi. spieprzył życie kobiecie i mam mu oklaski dawać? jesteśmy kobietami - jedne z nas chcą mieć dziecko, inne nie. ta kobieta bardzo chciała, długo próbowała, po aborcji mogłaby się starać od razu, a po porodzie dziecka które wiedziała, że umrze współczuje kobiecie tego poczucia- musi mieć teraz zniszczoną, zgwałconą psychikę i po takim porodzie nie mogła od razu się starać, facet najprawdopodobniej zniszczył jej życie...

Gość gość
5 razy? ja słyszałam, ze ponoć 9 :O i ile jeszcze razy ma zamiar próbować? wnerwia mnie to, że moje podatki idą na takie idiotki, które nie mogą pogodzić się z tym, ze widocznie nie mogą mieć dzieci i taka będzie do 50-tki co rok próbować :O przecież to ewidentnie wskazuje na to, że jej organizm nie jest w stanie utrzymać ciąży finansowanie in vitro powinno mieć jakiś limit... a na swoje fanaberie i liczenie na cud niech sobie sama płaci

Gość gość
Normalna osoba zrobiłaby aborcję u innego lekarza w pl albo na legalu nie każdego stać na prywatną. Po drugie kobiecie należała się państwowa, bo wady były takie, że są wskazania, ale chazan zwlekał. Naprawdę jesteś tak ograniczona, że nie rozumiesz, że lekarz nie może manipulować żeby ominąć obowiązujące przepisy. Ze konsultant ginekologiczny na całe województwo, który opiniuje wnioski ma robić to tak jak prawo dyktuje a nie jego widzimisię.To nie prywatna praktyka, tylko posada państwowa, skoro bierze od państwa pensję, to ma obowiązek działać tak jak prawo państwowe nakazuje. Za trudne do uzmysłowienia sobie że tolerowanie takiej postawy godzi we wszystkie kobiety- bo jutro przyjdzie do niego zgwałcona i też powie nie, itd. Naprawdę głupie jesteście baby i kręcicie sobie bat na własną dupę, bo nie wiecie co was może spotkać w zyciu

Gość gość
gość dziś robiłas jakis prywatny przelew na finansowanie in vitro dla tej kobiety ze takie głupoty gadasz??? niektórzy powinni troche doczytac troche pomyslec zanim otworzą paszcze lub internet.

Gość gość
5 razy? ja słyszałam, ze ponoć 9 a o 20 nie słyszałaś w maglu u was na wsi?

Gość gość
"nie każdego stać na prywatną" Jaaasne :) Dziś dosłownie każdy może sobie wziąć od ręki pożyczkę na te 1-2 tys. (bo tyle przeciętnie kosztuje aborcja) albo zastawić coś w lombardzie, więc nie rozśmieszaj mnie takim gadaniem. Jakby chciała to by usunęła, powtarzam, ale skoro wolała zgrywać ofiarę i urodzić dzieciaka po to, aby tylko dostać odszkodowanie to wcale mi jej nie żal. I ja nie mówię o fałszywaniu wyników czy coś, bo tego oczywiście nie miał prawa robić bez względu na poglądy. I za to powinien odpowiedzieć i tylko za to. Ja mówię o tym, że nie widzę nic złego w tym, że nie skierował jej do innego lekarza, a czego wielu się dopieprza nie rozumiejąc, ze jest to poniekąd sprzeczne z klauzulą, ale na szczęście ten przepis zostanie zmieniony.

Gość gość
"5 razy? ja słyszałam, ze ponoć 9 a o 20 nie słyszałaś w maglu u was na wsi?" poczytaj art. w necie to też będziesz wiedział ignorancie, to był już któryś raz z rzędu, nie ważne czy 5 czy 9, ale dobrze wiedziała że tym razem też może się nie udać... i się nie udało