Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fitness dla kręgosłupa

Polecane posty

Gość gość

Zdrowy kręgosłup Te zajęcia przeznaczone są dla każdego, jako znakomita profilaktyka; dla osób wykonujących pracę zawodową w pozycjach siedzącej lub stojącej(długotrwale); dla osób odczuwających bóle przeciążeniowe oraz bóle innego pochodzenia; dla osób odczuwających dolegliwości narządu ruchu spowodowane chorobą zwyrodnieniową narządu ruch oraz osób zestresowanych. Mają one na celu: zmniejszenie napięć i przykurczów mięśniowych, usprawnienie wszystkich stawów, w tym także stawów kręgosłupa; stabilizację kręgosłupa i przywracanie prawidłowej postawy, regulację pracy narządów wewnętrznych, usprawniają pracę układów: krążenia, oddechowego , nerwowego, limfatycznego i innych, pomagają przywrócić równowagę nerwowo-mięśniową. Joga dla Kręgosłupa Joga Kręgosłupa – jest nową metodą łączącą starożytną praktykę hatha yogi i wiodących technik współczesnych, takich jak Somatics, metoda McKenzie, Technika Alexandra. Praktyka polega na prostych ćwiczeniach, łatwych do wykonania przez każdego. Ma na celu przywrócenie kontaktu z własnym ciałem, co odnosi się nie tylko do wymiaru fizycznego, ale oddziałuje również na emocje i pracę umysłu. Poprzez lepszy kontakt z ciałem bardzo szybko usprawniamy jego działanie, przekraczamy dotychczasowe ograniczenia zdrowotne i bardzo szybko osiągamy znaczącą poprawę ruchomości w stawach, wzrost siły mięśniowej i przede wszystkim zmieniamy szkodliwe nawyki ruchowe. Ćwiczenia są szczególnie wskazane dla osób z ograniczeniami ruchowymi, z przewlekłymi schorzeniami układu ruchu i nerwowego oraz osób starszych, które nie są w stanie uczestniczyć w klasycznym programie zajęć fitness, hatha yogi lub innych zajęciach ruchowych. Przez delikatną stymulację mięśni i układu nerwowego możliwe jest odzyskanie utraconej sprawności ruchowej. Osoby w pełni sprawne również skorzystają z zajęć i mają szansę pracować z zaniedbywanymi zwykle grupami mięśni i ukształtować piękne ciało. Jeśli macie jakieś pytania, to proszę piszcie, dzwońcie, jesteśmy do Waszej dyspozycji. Studio Active Woman ul. Józefińska 11, 30-529 Kraków tel: (12) 296 16 23, kom. 791 776 301

Gość gość
W Saturn Fitness na Targówku chodzę na zajęcia na kręgosłup, fitness + rozciąganie, bardzo pomaga zwłaszcza rano jak sobie tak pocwiczę to później cały dzień mam wiecej energii i się lepiej czuję, nie lubię za to ćwiczyc z obciążeniami, to chyba raczej dla facetów

takie zajęcia to świetna sprawa, sama chodziłam i bardzo sobie chwaliłam dobre są też pilates, joga z tych spokojniejszych i w ramach profilaktyki ogólnie wszystkie ćwiczenia wzmacniające mięśnie tułowia, tzw core dobrze też robimy pobudzając do pracy mięśnie głębokie, a to najlepiej przed ćwiczenia wymagające utrzymania równowagi, jak również dbając o odpowiednią postawę w czasie siedzenia np stosując różne poduszki lub kliny pod pupę http://omedika.pl/poduszki-do-siedzenia-r128.html natomiast do samych ćwiczeń, nie tylko pod kręgosłup, ale i jeśli macie bardziej wrażliwe kolana, polecam Gym Mat, jest bardzo mięsista, tutaj macie recenzje: https://www.youtube.com/watch?v=hGin6mEBXjw zresztą na kanale tej dziewczyny macie dużo filmów z ćwiczeniami i o zdrowym kręgosłupie

Gość gość
Zajęcia zdrowy kręgosłup są świetne!Chodzę na nie od października i jestem zachwycona. Mam pracę siedzącą i skłonności do garbienia się a dzięki tym zajęciom zaczęłam coraz częściej zwracać uwagę na swoją postawę!Dodatkowo zajęcia super wpływają na moje samopoczucie i czuje się na nich mega komfortowo odkąd zaczęłam ćwiczyć w koszulce i getrach z rough radical.