Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prowadzenie księgowości

Polecane posty

Gość gość

Zleciłem prowadzenie księgowości do biura rachunkowego http://fkwadrat.pl/ ale teraz zastanawiam się nad tym czy nie zatrudnić pracownika do księgowości - co sądzicie? Ile taki księgowy na miesiąc weźmie żeby prowadził księgowość całej firmy?

Gość gość
świntuszek

Gość gość
lawtax com pl to najlepsze biuro rachunkowe. Przy ich usługach nie musiałem nikogo dodatkowo zatrudniać. Sami ogarnęli wszelkie sprawy dotyczące rozliczeń w ekspresowym tempie, do dziś skutecznie mi pomagają, a moja firma się rozwija. Polecam oddanie niektórych spraw w ręce specjalistów, żeby unikać podobnych sytuacji i rozmyślań ;)

Gość gość
Jeżeli masz niedużą firmę to za księgową zapłacisz dużo. Lepiej zostań przy biurze rachunkowym, ewentualnie zawsze możesz zmieć i prównywać ceny i jakoś usług. możesz wypróbować także internetowe biura np.in-nova.pl :)

Gość gość
Uważam, że lepiej zlecić prowadzenie zewnętrznej firmie niż zatrudniać kogoś albo prowadzić samemu. Zatrudnianie jest kosztowne, a jeśli prowadzi się samemu, traci się na to sporo czasu. Ja współpracuję z http://bkliczydlo.com.pl/ i uważam, że jest to bardzo opłacalne - nie płacę dużo, a nie muszę przejmować się podobnymi zadaniami. :)

Gość piotrek32m
Nie widzę takiej potrzeby. Na spokojnie sam możesz się wszystkim zająć, nawet nie wychodząc z domu. Ułatwia to strona https://wfirma.pl Możesz prowadzić tam księgowość za niewielką opłatą, a w razie kłopotów, możesz poradzić się specjalistów.

Gość gość
Ja polecam biuro rachunkowe www.prawoipodatki.com :)

Gość gość
Ja sama prowadzę księgowość swojej firmy. Jeżeli też chcecie zająć się tym osobiście to polecam wam zajrzeć na stronę www.unimex.pl Znajdziecie tam leksykony VAT oraz inne przydatne książki, które pomogą wam zrozumieć prawo podatkowe.

Gość Torim
Jeżeli chcesz się zajmować księgowością samodzielnie to polecam, abyś sprawdziła oprogramowania InvoiceDigitizer do przetwarzania dokumentów księgowych, który bardzo ułatwia szybkie wprowadzanie zeskanowanych faktur, rachunków itp. do programu księgowego, firma też posiada wersję usługi on-line. Co ważne jest to naprawdę ogromna oszczędność czasu i nerwów ponieważ jednocześnie zmniejsza ryzyko popełnienia błędów.