Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama to be

Pytanie do starających się, jak z alkoholem ?

Polecane posty

Gość mama to be

Mam pytanie do starających się : jak postępujecie w kwestii picia alkoholu w czasie starań? I proszę o odpowiedzi dziewczyny, których temat dotyczy, a nie teoretyzujące. Dzięki.

Gość gość
najpierw zajdz w ciaze,a potem rezygnuj z alkoholu no chyba ,ze chlejesz tyle,ze to dla Ciebie problem.z mezem splodzilam 2 dzieci po niewielkiej ilosci alkoholu.od momentu kiedy dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy nie pilam nic nawet bezalkoholowego

Gość gość
Piję alkohol a czemu nie?

Gość gość
alkohol w normalnych ilościach (raz na jakiś czas) nie powinien wpływać na płodność. wplywa dopiero gdy miszamy go z lekami, lub nadużywamy. Ale jak widac po patologicznych rodzinach gdzie matka chleje i płodzą rok po roku dzieci to też nie reguła. Wszytsko z glową.

Gość mam to be
Pytam, bo my przyjęliśmy zasadę, że pozwalam sobie do mniej więcej wyliczonej daty owulacji, później już zero Ale tak się zastanawiam, czy większa impreza w czasie owulacji nie będzie miała wpływu na ew. ciążę. Nie mogę nigdzie znaleźć opracowań na ten temat.

Gość gość
Tak wczesnej ciąży przyzwoite dawki alkoholu na pewno nie zaszkodzą. Tak więc nawet jeśli napijesz się po owulacji nie musisz obawiać się urodzenia dziecka z FAS :D

Gość gość
Ja na początku starań odstawilam alkoholo zupełnie. Tylko moje starania zaczęły sie przeciągać i trwaly w sumie 2 lata. W pewnym momencie mialam dość psyachicznie i postanowiłam normalnie żyć. W cyklu w którym zaszłam w ciążę bylam na dwoch imprezach. Troche wina i drinkow wypilam. Dziecko ma dwa lata i jest zdrowe. To jest twoja decyzja jesli chodzi o uzywki w czasie starań.