Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z czym to się je, kto mi pomoże?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, jak przygotować/co się robi z: mostku wołowego/wiepszowego serc, żołądków (drobiowych chyba?) białej rzodkiewki, takiej 2x większej jak pietruszka kalarepy no i jeszcze mam tackę z suszonymi owocami - dziwnie to pachnie, tam jest śliwka, gruszka taka czarna pomarszczona, plastry jabłka i jakieś jeszcze coś - nie lubię takiego kompotu, czy to się nada na coś innego??

Gość gość
z serc i zoladkow to sie robi gulasz z kasza i sosem np. grzybowym

Gość gość
aha. a to jest dobre? smakuje jak mięso normalne? bo szczerze mówiąc nie wygląda zbyt zachęcająco, a dostałam właśnie w "prezencie" całą skrzynkę różnych produktów :/

Gość gość
biała rzodkiewka na surówkę się nadaje, ścierasz doprawiasz.

Gość gość
O tak surówka z białej rzodkiewki jest przepyszna, można połączyć z jakimś winnym jabłkiem :) i śmietana. Z serc, żołądków gulasz ale ja Ci nie podpowiem bo nie lubię tego :(

Gość gość
ja tam podrobów nienawidzę, są ohydne, ale znam ludzi którzy jedzą podroby i dla nich smakuje.

Mostku - nie jadam ;) Serc - odstraszają mnie,ale mąż gotuje dla siebie z nich gulasz :D żołądki - gotuję z nich gulasz lub dodaję do krupniku. biała rzodkiew - surówka - pycha :D kalarepa - jem na surowo ;) U kogoś jadłam zupę krem z kalarepy - pyszna była :D .Wiem że inni też ją faszerują. Suszone owoce - u mnie to tylko kompot na Święta . Ale może nadadzą się do nadzienia np.schab,ciasto,babeczki.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi :)