Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowotwor? (Chloniak)

Polecane posty

Gość gość

Witam nazywam sie Konrad. Na poczatku zaznaczam ze wiem ze trudno jest ocenic cos na podstawie dyskusji ale do lekarza ide dopiero za tydzien gdyz jest na urlopie. Od wielu lat zmagam sie przed strachem ze moge miec nowotwor i moze dlatego wszystko co mnie zaboli odrazu przeistaczam w nowotwor. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mogl ocenic czy te objawy ktore u mnie wystepuja sa charakterystyczne dla chloniaka lub czegos innego. Od chyba miesiaca mam problem z wezlami chlonnymi tzn zaczelo sie od choroby i wtedy bolaly. Przeszedlem chyba 2-3 przeziebienia ktore wyleczylem i wszystko bylo ok. Od paru dni lekko pobolewaly mnie wezly chlonne na szyi dotykalem je i nie sa chyba powiekszone sa w miare miekkie chodz rano gdy wstaje sa bardzo twarde ale pozniej juz miekna. Towarzyszy temu (chodz to nie wiem czy ma to cos wspolnego) poranny bol obojczyka mozliwe ze od zlej pozycji podczas snu. Dzis zaczela mnie strasznie bolec szyja po prawej stronie wezly chlonne sa chyba ok tzn ja wiem gdzie sa tylko te pod zuchwa innych sprawdzic nie umiem. Bol jest dosc silny promieniuje przez zuchwe do ucha nie mam goraczki lecz oslabienie 36.2. Robilem sobie ostatnio morfologie wyniki nie wyszly chyba idealne ale moj lekarz powiedzial ze to moze byc przez jakas drobna infekcje ale teraz wydaje mi sie ze to moze objawy chloniaka :(. Ponizej wklejam moja morfologie. Leukocyty 3,9 Min 4 Max10 L Erytrocyty 4.92 Min 4.4 Max 5.6 Hemoglobina 14.3 Min 13.5 Max 17 Hematokryt 44,5% Min 41% Max 50% MCV 90 Min 80 Max 94 MCHC 32,1 Min 32 Max 38 Plytki Krwi 197 Min 150 Max 450 Limfocyty 2.2 Min 1,2 Max 3,2 MID 0,4 Min 0 Max 0,8 Granulocyty Obojetnochlonne 1,3 Min 2,1 Max 7 L Limfocyty % 55,9 Min 25% Max 45% H MID % 11 Min 0% Max 10% H Granulocyty Obojetnochlonne % 33,1 Min 45% Max 75% L RDW-CV 15,6 % Min 12,5% Max 14,5% H PDW 14,2 Min 10 Max 18 MPV 8,1 Min 6 Max 10 THT 0,16 Min 0,1 MAx 0,5 Nie moge spac w nocy przez to wszystko. Czy moje objawy moga wskazywac nowotwor ? Bardzo bym prosil o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje

Gość Gibaa
z informacji ktore podales, to nie jest chloniak. Na pewno nie !!