Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was zidentyfikował kiedyś kogoś z kafe? Czy trudnio jest o to?

Polecane posty

Gość gość

Chcę kogoś stąd znaleźć, znacie się na tym? Ile osób w to trzeba zaangażować, jak sie to robi? Czy długo to trwa, czy trudno się namierza i za pomocą jakiego sprzętu?

Gość gość
moge ci pokazać jak na twoim przykładzie :classic_cool:

Gość gość
chyba się da bo nieraz ktoś w moim topiku napisze informacje którą pisałam w innym topiku, wtedy mnie aż zatyka i zastanawiam się skad ten ktoś to wie

Gość gość
Bzdura:-) to że ktos zna to co pisalas na innym topiku, to oznacza ze to moder/ator jest, oni maja dostep do ip i wiedza, o ile masz stale ip, co gdzie i kiedy piszesz. Ale to byl bardzo nieodpowiedzialny modek, bo nie powinni tego ujawniac. Zidentyfikowane zas personalne jest awykonalne, chyba za sama wtopisz z danymi, jak wiele tu osob.

Gość PanGag
aby odszukać osobę poszukiwaną w internecie należy wysłać TRZY samochody radiolokacyjne , które szukają Osoby na maksymalny sygnał odebrany w antenie

Gość gość
No to po co oni to robią? Frajdę mają czy o co chodzi?To forum powinno być totalnie anonimowe, a mam wrazenie ze nie jest

Gość gość
Żeby po ip to moderacja, ale z tego co wiem naprawdę to nie miało miejsca. Czasem mody są złośliwe, banują, blokują ale danych nie ujawniają (za to pierdel grozi). Skąd ludzie znają dane użytkowników? Bo użytkownicy są głupi. Miałam tu kiedyś czarnego nicka to trochę wiem co i jak. Raz gościu mnie namierzył bo byłam idiotką i posługiwałam się mailem z którego X lat wcześniej dałam ogłoszenie, że pies mi zaginął :P W innych przypadkach zwykle ktoś wchod******ontakt na privie, zdobywa zaufanie, dostaje zdjęcia (czesto podszywa się pod kogoś innego i wysyła nie swoje zdjęcia by "ofiara" zaufała). Potem zależnie od charakteru albo ujawnia na privie innym osobom, albo na forum etc

Gość gość
po ip to jedynie jak już wymieniasz z kimś maile i np. sądzisz, ze pisze z Tobą z drugiego adresu to możesz sprawdzić z jakiego ip te maile zostały wysłane

Gość gość
nie obawiasz sie,że znowu zonka zostawi cie na święta ?:d będziesz płacił alimenty na trójkę dzieci,a sasiedzi dowiedza sie o twojej chorobie bądz przeklety!

Gość gość
Tez mialam taka sytuacje.Jakas osoba mnie zaatakowala,wymienila temat,ktory wczesniej zalozylam i ze moje ip lata po calej kafeerii.No to juz wiadomo,kto to byl. Innym razem zalozylam temat i cieszylam sie,ze liczyl ponad 300 komentarzy.Prowadzilam tam spor z pewna osoba,zabraklo jej argumentow-temat znikl.Znowu m/o/d/k/a sie zdradzila :D A poza tym,z wypowiedzi wnioskuje,ze jest prymitywna.Pewnie zaraz znowu dostane bana,no ale co tam :P

Gość gość
Nie, jestem dziewczyna, nie facetem, chodzi o ocś innego. To, ze mozna wiele tematów jednej osoby odnaleźć, to wiem, że mozna, zwłaszcza jak się użytkownika już rozpoznaje i zna jego styl, odwiedzane tematy itd. Mam na myśli, czy znając IP da się zidentyfikować adres zamieszkania, konkretne dane osobowe, nazwisko itd.

Gość gość
A jak można tu oznać ip?

Gość gość
a po co chcesz kogoś szukać? masz coś z głową stalkerze?

Gość gość
Nie mozna.Dostep do ip maja tylko moderat/orzy.

Gość gość
A ja szukać nikogo nie zamierzam, czasu mi na to żal. Chodzi mi raczej o to, że to mnie grożono, że mnie znajdą.

Gość gość
A problem w tym, że moderacja jest też złosliwa, nie chodzi tylko o nas, że my wszyscy nie jesteśmy objęci regułami, modery też mają w d reguły forumowe, robią co chcą, usuwają tematy, prześladuję ludzi itd. Boję się troche;-/ Jakie jest realne ryzyko?

Gość gość
Taka jedna modka p**dowata też kiedyś była :D mnie i parę innych osób przeganiała, kasowała tematy itd jakaś wścieklizna macicy :D ale jak pisałam, ujawnić wszem i wobec wszystkich wypowiedzi, ip, itp to nie ujawnią xxx a po ip do nazwiska tylko na wniosek prokuratury się da. Ja kogoś po mailu raz ogarniałam (bardziej się bałam gościa niż on mnie :P), to jedyne co miejscowość trafiłam (ale miałam szczęście, że nie mial zmennego ip, albo mobilnego neta) i na podstawie jego wypowiedzi, kont na innych portalach (nie był geniuszem, wszędzie te same, charakterystycze nicki) to wiadomo bylo gdzie gościu mieszka - jednak to wszystko bez jakichś znajomości u hakerów czy u dostawców netu :D

Gość gość
To prawda,ze maja w d***e i sa zlosliwi.Sami udzielaja sie w glupich tematach i tak samo rzucaja miesem.Zalosne.

Gość gość
Przeciez modkowi mozna wlamac sie do kompa, to o czym wy p*********e ze tylko modka ma dostep do adresu. haha Autorko da sie zlokalizowac dowolna osobe. Skoro policja i net od konkurencji to potrafi, to obeznany czlowiek tez. Jak ktos nie wierzy to niech zalozy jakis temat w ktorym umiesci zbrodnie a w przeciagu kilku godzin policja zapuka do jego drzwi. Podobnie z telefonem po imeilu (to jak odcisk palca) moze zostac zlolalizowana osoba przez policje jezeli zglosila zamach chocby dla jaj i nic jej nie da tymczasowy starter, tel. na karte. A przeciez w policji pracuja tylko ludzie i ich metody, sposoby moga byc stosowane przez osoby niepowolane. Po emailu w kilka minut mozna poznac czyjes dane, podobnie gg, a jak ktos ma konto na fejsie itp.badziewiach to powinien zapomniec o anonimowosci nawet dla osoby srednio obeznanej z informtyki, programowania. Ludzie umieszczaja tutaj swoje foto zakrywajac twarz, a przeciez kazde jpg. ma ciag cyfr z ktorych kilka to adres ip. Pytanie tylko dla kogo jestes tak wazna ze az tyle trudu ktos zadaje sobie aby cie namierzac. Jak mialas grozone to zrob skrina i zglos na policje bo oni od tego sa, a tobie jak cos stanie sie to ta osoba bedzie odpowiadala przed wymiarem sprawiedliwosci.

Gość gość
za co może grozic prokurator? śmiercią nie groziłam, przestępstwa na sumieniu nie mam, owszem, hejtuję, ale nie psize do nikogo personalnie, tylko wyzwiska rzucam w kosmos, nikt się personanie urażony nie poczuje. ANonimowy gość to nie jest ktoś, kto może czuć się poszkodowany byle wyzwiskiem, w sytuacji, gdy takich jak on jest masa w dyskusji, a ja nie precyzuję kogo obrażam. poza tym nawet w sadzie można się wybronić, o własnie takim argumentem plus faktem, że taka jest specyfika forum, od tego ono jest, brak reguł itd. brak nicków i dyskusje o niczym, za takie coś każdemu moznaby usadzić ,a nawet zdelegalizowac forum. Tak myślę, ale to czysta teoria biorąc pod uwagę fakt, ze w żadne sądy bawic by mi się nie chcialo. Ale i tak się przestraszyłam, mimo, że na prokuratora nie zasłużyłam. Co trzeba zrobić, by mieć takie kłopoty, co należaloby napisac? chyba wstawic czyjeś zdjęcia i nazwiska popodawac, nie wiem co jeszcze...głupia nie jestem w każdym razie.

Gość gość
trzesiesz porami :D:D:D

Gość gość
Czyli jak będziesz na ulicy krzyczeć Ty k*****o to byś się w sądzie bronila że takie jest prawo ulicy, i od tego ona jest? ;) a serio, nic Ci nie grozi, ale ewidentnie traktujesz forum jako miejsce wylewu frustracji i jadu, a komuś to się nie spodobało. jak pisałam, znam złośliwość moderacji ale nigdy nikt mi nie groził, ani znajomym stąd bo każde jakiś poziom trzymało. więc może skończ napastliwe posty po prostu - masz pstryczka w nos po prostu, bo to forum wcale nie służy do rzygania g.ó.wnem

Z drugiej strony czasem szkoda , bo niektórym przydałaby się jakaś grzywna za genialne inaczej teksty:O

Gość gość
zgadzam sie z 19.42, człowiek takie miejsca potrzebuje, bo gdzie mozna sie wykrzyczec tak naprawde, bez dyplomacji? na porządnym forum nie, tlyko tutaj. ale juz nie będę, bo nie warto

Gość gość
to forum MA REGULAMIN, tępa c**eczko oby Ci się mąż kiedyś w sądzie nie bronił, że w małżeństwie jest brak reguł, a żona służy do bicia :classic_cool:

Gość gość
Raczej nic nie dzieje sie bez powodu. Ktos kto zadaje sobie trud namierzania cie i grozi nie zdaje sobie sprawy ze to tylko siec i po drugiej stronie moze nawet siedziec dzieciak ktory nie zdaje sobie do konca sprawy ze swojej dzialalnosci. Zagrozenia sa wszedzie i bez powodu mozna oberwac np. na ulicy, czy nawet kosa dostac za bzdure lub bez powodu. Mozliwe, ze ktos sobie ciebie upodobal i faktycznie moze narobic szkody, albo ktos dla jaj probuje cie nastraszyc. Mozesz to zglosic, lub olac. Twoja wola.

Gość gość
ja znam dane kogoś z Kafe, łącznie z adresem, bo się z tym kimś kiedyś zaprzyjaźniłam, ale do żadnego spotkania nie doszło, zresztą co w tym takiego nadzwyczajnego, wiadomo, są posty, to ktoś je napisał, jakaś Anka ze Szczecina albo Marcin z Łodzi. Niby jaką satysfakcję ma dawać poznanie danych konkretnej osoby? No chyba tylko wtedy, jak ktoś jest forumowym błaznem typu wawruszka czy prawiczandra itd to można być ciekawym, co to za wariat i jak to jest, że chce mu się takie głupoty cały dzień wypisywać, ale nawet to mnie specjalnie nie interesuje :P wolna ręka, każdy pisze co chce, jak łże na całego to niech łże, a jak mówi prawde o sobie to też ok, co mnie to obchodzi