Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CC , co mialyscie wpisane na zaswiadczeniu od psychiatry

Polecane posty

Gość gość

pytanie TYLKO do kobiet ktore mialy cc z zaswiadczeniem od psychiatry o silnym lęku przed porodem.

Gość gość
Ze jestem idiotka, ktora nie stac na prywatna klinikę :)

Gość gość
To ja ci odpowiem jako mama bez skierowania lepiej wyleczyć strach przed porodem niż tak jak ja 10 miesięcy leczyć powikłania po cc dodatkowo depresja w związku ze stanem zdrowia. Zamiast skierowania idź do psychiatry na sesje terapeutyczne i trzy dni po SN zapomnisz ze rodziłaś.

Gość gość
18.33,bardzo madrze napisalas.

Gość gość
temat dla osob potrafiacych CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM!!!!

Gość gość
lekarz ci pwoienien napisac , ze masz tokofobie.

Gość gość
Temat dla idiotek, ktore sie panicznie boja ze je facet zostawi po sn bo beda miec wiadro zapraszaaaaam :D

Gość gość
jestescie nienormalne!!

Gość gość
Wiesz co to jest Tokofobia. Osoba która na prawdę ma to zaburzenie nigdy nie zdecyduje się na zajście w ciąże. A ty jesteś idiotką i nie masz żadnych wskazań do CC.

Gość gość
Oczywiscie takie kobiety stosuja po kilka metod anyukoncepcyjnych bo je panicznie przeraza ciaza a nie porod!!!! Ale kretynki, ktore boja sie porodu, bolu najczesciej, a kasy na prywatna klinike nie maja mysla ze im ktos to w szpitalu uzna :D ordynator Cie dziecko wysmieje w twarz i urodzisz sn z dodatkowymi chamskimi komentarzami.

Gość gość
znalazly sie znawczynie od tokofobii i problemow psychicznych... :) ponawiam pytanie do kobiety umiejacych czytac ze zrozumieniem, niedorozwojom dziekuje za komentarze:)

Gość gość
Ty za to jesteś znawczynią to że się boisz porodu to normalne ale nie jest to tokofobia :O A nawet jak jakiś psychiatra ci wypisze papierek to i tak w szpitalach mają to gdzieś

Gość gość
tak tAK, ty wiesz ze we wszystkich szpitalach w Polsce nie uwzgledniaja wskazan od psychiatry....

Gość gość
Nie uwzględniają ponieważ one są g****o warte bo baby taki jak ty nie mają tokofobi. Najpierw dowiedz się co to jest :o

Gość gość
Ja rodziłam SN i gdybym miała rodzić drugi raz to tylko CC ! Dziecko na skutek ciężkiego porodu miało krwiak na główce, który miał się wchłonąć, a jednak się nie wchłonął i zwapniał. Miał guza przez jakieś 3 latka, dobrze, że wraz ze wzrostem główki jakoś to się wyrównuje, ale i tak trochę widać jak ma krótkie włosy... Natomiast ja miałam popękane krocze, przez pierwszy tydzień płakałam z bólu przy każdej wizycie w wc...

Gość gość
Jasne wklej tu swoja liste powiklan rzezniczko twoje wypociny i prowa na kilometr widac.

Gość gość
Chcecie miec CC to rodzicie w prywatnych klinikach a nie wymyślacie że macie tokofobie.

Gość gość
w tym zasranym kraju nie uwzgledniaja lekarze zaswiadczen od psychiatry, lepiej sobie zalatwic cc w inny sposob

Gość sames
Autorko ja miałam napisane że z powodu silnego lęku oraz depresji z tym związanej ( coś w tym stylu dokładnie nie pamiętam) zaleca się rozwiązanie ciąży przez cesarskie cięcie. Mój ginekolog prowadzący ciąże prywatnie to uznał i wpisał w karcie ciąży wskazania psychiatryczne. i dodatkowo dał skierowanie na planowana cc. Cesarka była super dziecko zdrowe nie przyduszone , ja szybko doszłam do siebie polecam :) Wolałam cc od porodu naturalnego ponieważ: bałam się o dziecko że będzie niedotlenione że coś będzie nie tak i nie zrobią cesarki na czas bałam się bólu bałam sie szycia krocza to dodatkowy ból znieczulenie miejscowe do szycia nie zawsze zadziała bałam się że mnie żle zszyją i bede mieć problem z sexem balam się że nie dam rady przec i że uzyją próżnociągu lub kleszcze i zmarnują mi dziecko a mnie porozrywa na wszystkie strony bałam się ze łozysko w calości nie wyjdzie i bede czyszczona na zywca bałam się masażu szyjki macicy bałam się że pogorszy się stan moich hemoroidów nabytych w ciązy i bez zabiegu ich usuniecia nie bede mogła funkcjonować

Gość gość
to fajnie wiedziec jak tyle zarobic by byc milionerem 333 www.youtube.com/watch?v=WKZKItSfrTw