Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Wiktorka

Usunięcie 3 migdała

Polecane posty

Gość Mama Wiktorka

Witam, mam pytanie do rodziców, czy po usunięciu 3 migdała wasze dzieci przestały tak często chorować? Jak wygląda taki zabieg? Mój syn w styczniu kończy 6 lat. Byliśmy u laryngologa, powiedział, że migdał jest powiększony i trzeba go usunąć. Syn często ma katar, chrząka i często ma zatkane uszy. Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
U nas po wycięciu migdała skończyły się infekcje, choroby. A jak wygląda zabieg? Zależy czy robi się w szpitalu czy w klinice. My robiliśmy na nfz w prywatnej klinice, czekaliśmy 2 miesiace ( na termin w szpitalu czekali byśmy rok). 5 godzin przed zabiegiem na czczo. W klinice byliśmy o 17. Rozmowa z anestezjologiem, pokazaliśmy wyniki badań ( morfologia i układ krzepniecia). O 17:30 weszłam z dzieckiem na sale zabiegów. W czasie usypiania trzymałam na kolanach, później musiałam wyjść. Cały zabieg trwał 10 minut z wybudzeniem. Po zabiegu dziecko musi wydmuchac nos żeby pozbyć się krwi i żeby nie zrobił się skrzep. Kiedy dziecku przestała lecieć krew z nosa przyszedł lekarz, podał zalecenia na najbliższy tydzień i mogliśmy wracać do domu ( po godzinie od zabiegu). Kontrola po tygodniu, ładnie się wygoilo. Od tego czasu ( juz 7 miesiecy) dziecko ani razu nie było chore, nie chrapie, oddycha przez nos. w szpitalu wygląda to tak samo z tym ze dziecko leży 3 dni.

Gość Mama Wiktorka
A czy dziecko często wcześniej chorowało?

Gość gość
Chorowało bardzo często. A to angina, a to zapalenie ucha, a to oskrzela ( zaczynało się od kataru), a katar był codziennością. A od 7 miesięcy nie był nawet przeziębiony.