Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to już przemoc?

Polecane posty

Gość gość

Witam Mój problem dotyczy przemocy ze strony męża. Przed ślubem podobne rzeczy nigdy sie nie zdarzały. Niby nigdy nie uderzył mnie typowo pięścią czy jakoś inaczej. On ma inny sposób. Łapie mnie z całej siły np za ramię i poszarpuje co jest bardzo bolesne. Zdarzało się, że miałam po takim czymś siniaki. Krzyczę na niego, żeby mnie nie bił ale on z uporem twierdzi, że przecież wcale mnie nie bije i tylko mnie ścisnął. Już naprawdę nie wiem co robić, groziłam mu nawet rozwodem, ale on to lekceważy, myśli, że nie zrobiła bym tego. Przed ślubem byliśmy razem ppnad 6lat,więc dlaczego dopiero teraz wyszło takie coś? :( i czy mam rację, że to,, zwyczajna przemoc****atologia?

Przemoc fizyczna to wszelkie działania polegające na użyciu siły i prowadzące to nieprzypadkowych urazów, zasinień czy zranień. Szarpanie również można zaliczyć do tej kategorii. Jeżeli rozważasz odejście od męża oraz rozwód konieczne będzie zasięgnięcie porady prawnej. Wskazane jest również skorzystanie z pomocy psychologicznej. ______________________________________ www.pomocwkrakowie.pl