Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olafasola29

olana rocznica

Polecane posty

Gość Olafasola29

Pytanie do pań:co byście zrobiły gdyby Wasz luby olał kolejną rocznicę bycia razem? Mój, chociaż pamiętał, totalnie olał świętowanie jakiekolwiek. Początkowo mówił o kolacji. Potem jednak nastapiła mziana planów i ostatecznie spędziliśmy rocznicę przed tv, zajadając kolację, jaką zrobiłam z myślą o nim. Wysłałam go po alkohol, bo sam by się nie domyślił że kieliszek wina jest tu na miejscu. Nie przyniósł kwiatka, nie złozył życzeń. Zrobiło mi się przykro. Bardzo. Dopytywał dlaczego chodzę smutna. Odpowiedziałam,że jest mi bardzo przykro, że nie przywiązuje wagi do dat... Bo on jest z dania że tylko pierwsza i dziesiąta się liczą. Nam pyknęła 4. Nie wiem czy dotrwamy do tej 10... Przeprosił ale to tylko słowa. Zaczął mowić,że może chce kogoś innego bo on dał ciała? itd. Dodam, że nie jesteśmy zaręczeni, bo on się wyraźnie miga od tego. Znamy się 5 lat... mieszkamy ze sobą 3 lata. I wierzcie mi, że jest mi cholernie przykro, że tak mnie potraktował. Powinnam się boczyć?Wypominać mu?

Gość gość
Tak, serio powinnas sie boczyc, pokazywac na kazdym kroku, jak Ci jest przykro. Przestan gotowac, sprzatac, prac, robic zakupy, zachowuj sie tak, jakby Ci juz nie zalezalo, na kazdym kroku okazuj mu, ze jest Ci bardzo przykro. Przeprowadz rozmowe telefoniczna ze swoja mama, w ktorej na glos i w jego obecnosci skarzysz sie na jego zachowanie zwiazane z rocznica. Jak nie zrozumie i nie zaprosi sie chociaz na randke, to znaczy, ze ten facet juz taki jest i nic go nie ruszy do dzialania. Pisze to jako facet.

Gość olafasola29
a nie pogroszy to tylko sytuacji? bo tak sobie myślę,że to może go bardzo wkurzyć?

Gość gość
Olu a co da boczenie sie ( tak , jak Pan wyzej pisze ) kiedy twoj facet nie ma najmniejszych checi na posuniecie zwiazku dalej.Piszesz, ze 5 lat jestescie ze soba , a od 3 mieszkacie razem .Czy to nie pora posunac zwiazek na etap dalej . On sama piszesz -miga sie.To jak ty chcesz celebrowac w tej sytuacji , gdy twoj facet znow-miga sie.Moze zwyczajnie nie jestes ta kobieta z ktora chce isc przez zycie , a jestes osoba z ktora na ten czas jest mu bardzo wygodnie .Moze brak tej celebracji 4 rocznicy jest twoja gorzka pigulka za caloksztalt zwiazku? Zastanow sie , czy chcesz byc na pewno z nim , czy to jest to co oczekujesz od zycia i mezczyzny ? Moze z niego juz nic wiecej nie wydebisz :-( Elena

Gość gość
też jako facet napisze Ci, że to wygląda kiepsko...gość znalazł dziewczynę z którą ma wszystko, wyprane ugotowane posprzątane itd. 3 lata wspólnego mieszkania to kawał czasu..dostał wszystko na talerzu, bo jak widzę Ty się boisz, że twoje wymagania mogą "pogorszyć sprawę"...ta sprawa to już mi wygląda na pogorszoną, gość musi być chamem jak Ty mu mówisz, że coś Ci nie pasuje a on, że może chcesz znaleźć kogoś innego ??? kto tak mówi do kobiety ?? może to on już chce znaleźć jakąś młodszą siksę tylko się boi że straci ciepłe gniazdko....szanuj się dziewczyno bo masz już swoje lata, ja bym mu na pewno dał odczuć że oczekuję innego traktowania, a jak odejdzie to znaczy że Cię nie kocha i wtedy nic nie pomoże ani ślub ani dziecko...