Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szpital???

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 miesiącu ciąży. Na początku ciąży w moczu zostały wykryte bakterie. Miałam brać urosept i żuravit, nie pomogło. Na kolejnej wizycie został przepisany antybiotyk. Infekcja została wyleczona. Lekarz stwierdził, że mało piję wody i moja infekcja jest właśnie tym spowodowana. Uważałam, że to nie jest prawda ponieważ piłam naprawdę dużo. Podstawa woda, nie wspomnę o kompotach, sokach, herbatkach żurawinowych itd. Pomyślałam jednak, że lekarz wie lepiej i zwiększyłam ilość płynów. Lekarz powiedział mi, że jeżeli nie będę piła wody to wyśle mnie do szpitala. Po tej sytuacji byłam na konsultacji u innego ginekologa, zbadał mnie, zrobił wyniki, wody płodowe w porządku, dziecko rozwija się dobrze, wyniki w normie. Od tej pory na własną rękę robiłam badania moczu i kilka dni temu okazało się, że znowu mam bakterie w moczu. W następnym tygodniu idę do mojego lekarza, badania już wcześniej zrobione i wynik dla mnie oczywisty. I moje pytanie, czy rzeczywiście z powodu infekcji można wylądować w szpitalu? Żadnych objawów infekcji nie mam - brak upławów, swędzenia itd. ( zresztą przez cała ciąże ich nie miałam). Zastanawia mnie czy lekarz mnie straszy czy rzeczywiście sytuacja jest aż tak poważna?

Gość gość
zmien lekarza, ale zasadniczo infekcja moze byc przyczyna przedwczesnego porodu, ja bym jednak nie poszła do szpitala. Zmien lekarza, niech przepisze Ci dobry antybiotyk.

Gość gość
Mi w ciazy wychodzily bakterie w moczu, ale w posiewie np nic nie bylo. Potem okazalo sie ze mialam infekcj***akteryjna ale pochwy o ktorej nic nie wiedziala. Gdyz objawow nie bylo. Antybiotyk jeden starczyl i wyniki moczu byly juz ok.

dobrze pobrałaś próbkę moczu? Dokładnie umyłaś się przed mikcją, oddałaś mocz ze środkowego strumienia?

Gość gość
a masz podwyższone leukocyty w moczu? bo podwyższone leukocyty dopiero świadczą o infekcji,jeśli są same bakterie to mogą być np ze skóry,albo z pochwy.Zrób sobie posiew z pochwy i pobieraj próbkę do badania moczu po dokładnym umyciu i ze środkowego strumienia. Mnie wystarczyła furagina, żurawit i provag .2 ostatnie brałam też profilaktycznie.