Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci chodzą w przedszkolu w samych rajstopach, zwłaszcza chłopcy?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio bardzo się zdziwiłam, bo widziałam że chłopiec od syna z grupy chodzi w samych rajstopach. rozumiem jakieś ładne legginsy dla dziewczynki, ale jak można chłopaka puścić ino w rajtkach? kiedyś też go tak ubranego widziałam to myślałam, że może zmoczył się, ale nie - w tym tygodniu widziałam jak mama go zostawia w przedszkolu, właśnie go rozbiera do tych nieszczęsnych rajstop a potem ten chłopiec tak chodzi jak sierota. wiem że kilkoro dzieci się z niego śmiało że to dziewczynki chodzą w rajstopach. gdzie taka matka ma głowę?

Gość gość
Kurcze, ja nawet jak dziewczynka biega w samych rajtach to mi się nie podoba. Teraz jest tyle ubranek- getry, leginsy, dresiki, ladne luzne spodenki.

Gość gość
też mnie dziwi taki widok w przedszkolu, na szczęście z roku na rok coraz mniej takich przypadków. Ludzie w końcu zaczynaja przywiązywać wagę do wygladu dziecka.

Gość zuzka brzózka
Skąd Wy jesteście? Nie mówi się rajtkach czy ino...

Gość gość
Jest różnica. Rajtki to skrót, a ino gwara.

Gość gość
Jak go.pani rozbierze z dresow to chodzi w rajstopach. Ale nie zawsze ma tylko jak zimno. Dziś np nie mial. Ja nie zdejmuje dresow, aż tak gorąco nie jest, spocony nigdy nie byl

Gość gość
Powaznie zakladacie rajtuzy? Ja jeszcze nie, mamy ciagle plusowa temp. Syn ma wysokie skarpety i dresy.

Gość gość
Na mróz założą po dwie pary :D

Gość gość
Zakładam jak jest minus, skarpety ma do kostki

Gość gość
u nas w przedszkolu nie spokalam dzieci w samych rajstopkach. corka zaklada je tylko do spodniczki. jezdzi do przedszkola autem wiec nie zakladam jej pod spodnie. syn 10m mial rajstopki moze z 3 razy na sobie od urodzenia. ja strasznie nie lubie chodzic w rajstopach wiec i dzieciom ich nie zakladam.

Gość gość
Ja tez ubieralam syna w rajstopy i spodnie zima. Wychodzili na spacery i nie chcialam ryzykowac przemarznieciem. Wiadomo jakie dzieci maja pomysly: siedza na ziemi na kolanach, na jakis murkach itp. No sorry ale takie 3 letnie dziecko nie bardzo rozumie ze cos nie tak w jego ubiorze dopoki dorosly mu nie zwroci uwagi. Po przyjsciu z dworu nauczycielki rozbieraly dzieciaki do rajstop bo raz ze goraco a dwa ze niewygodnie. A przebieranie i sciagania tych rajstop przed wejsciem do sali mija sie z celem bo sam sie potem nie przebierze i nauczycielki tego tez nie zrobia. I nikt sie nie smial z syna. Wy jakies niepowazne jestescie. W domu wasze dzieci tez siedza na podlodze odpierniczone jak stroz w boze cialo? W dziny i z******te ciezkie buty. Mowie o butach bo zaraz zakwestionujecie kapcie. Matko co wy z tych dzieci chcecie zrobic? Pokazowe? A w pewnie sodoma i gomora.

na lubelszczyźnie u moich sióstr w przedszkolu wszystkie dzieci tak chodzą po sali. Tam jest to całkiem normlane. Skąd te pytania w was ludzie się rodzą? Za dużo chyba filmów i całej medialnej nagonki.... na wiemy, jakie tematu.

Gość gość
Ja z początku zdejmowałam rano synowi rajstopy,a zakładałam dresy.Ale jak zobaczyłam,że na spacer nie ma zakładanych(a temp. poniżej zera,a on usmarkany)to chromolę,co powie jakaś nawiedzona mamuśka i w sali chodzi w rajstopach.Wtedy mam pewność,że i na dworze mu ciepło(w końcu spodnie załóży,a w samych rajstopach nie pójdzie :P.No i prawda jest taka,że dzieciom,to akurat nie przeszkadza,tylko porąbanym mamusiom-pseudoestetkom

Gość gość
Chciałabym zobaczyć te przedszkolanki, które zakładają całej grupie rajstopy... No chyba, że jak mrozy przyjdą to olejecie stylizację :D

Gość gość
Mój 3 letni syn chodzi w przedszkolu w zwyczajnych legginsach.Na to zakładam mu ciepłe spodnie i nie mam żadnego problemu. Nie mam czasu rano na przebieranki w dresik.

Gość gość
Chlopiec w rajstopach... A kalesony znacie? Wiesniary popaprane. Kaleki robia z dzieci a potem placza nad genderami i innymi.

Gość gość
no tak... :O w samych kalesonach lepiej...o ja pierniczę :O

Gość gość
Nie mowie o samych kalesonach. Ja mojemu dziecku kupuje cos takiego jak spodnie i w tym chodzi. Ale jak widze chlopca w rajstopach to mi slabo

Gość gość
ale w legginsach i rurkach już synkowie chodzą, co hipokrytki?

Gość gość
no rzeczywiście 3latek w rajstopach to taka gafa modowa,że szoook :O ,a potem sie nie dziwcie,że nastolatek butów poniżej 300 zł ni założy...sami dorośli nakręcacie durną spiralę...ekspertki od mody...co jedna,to lepsza... A! przypomniało mi sie,jak byłam na pierwszym szczepieniu(6 tyg.),moje dziecko w bawełnianym pajacyku,żeby było wygodnie,no ale była lala,co też lansik najważniejszy i styl.no to w ,,dżinsikach'' i taki op*****l od doktor dostała,że szok.. :P ,żeby pomyślała o stawach biodrowych dziecka,a nie tylko o modzie

Gość gość
w żłobku starszy syn chodził, koledzy młodszego też czasem chodzą ale młodszego syna nie puszczam w samych rajstopach. W przedszkolu od razu jak starszy syn poszedł to powiedzieli mi, że dzieci nie chodzą w samych rajstopach.

Gość gość
I co z tego ze synek ma w przedszkolu legginsy. Zwykle jednolite wyglądające prawie jak dresik, tylko cieńsze i wygodnie na nie włożyć ciepłe spodnie. Rurek nie kupiłabym z tego względu, że niewygodnie i długo je się nakłada. A rajstopy?! Nosił w żłobku, jak wszystkie dzieciaczki. Mega wygoda. Teraz w przedszkolu juz bym go nie puściła w samych rajstopach.