Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam prawie 25 lat, skończyłem studia licencjackie i pracuje na kasie

Polecane posty

Gość gość

nadal studiuje dziennie, jestem na 4 roku, zarabiam 8 zł za godz. na rękę. Innej pracy na razie nie szukam, bo tą da sie pogodzić ze studiami i moge bez problemu zrobic sobie 2 tygodnie wolnego na swieta. Na staz zamierzam isc w wakacje, bo wtedy takie sa organizowane na mojej uczelni. Mieszkam z rodzicami. Na miesiac zarobie 500 - 900 zł. Czy to normalne że w moim wieku nie mam jeszcze poważnej pracy?

Gość gość
raczej tak, jeśli problemy z jej znalezieniem mają absolwenci na jakim kierunku studiujesz?

Gość gość
Mam 26 lat, skończyłam studia magisterskie, konkretnie prawo, a nie mam pracy, muszę sobie dorabiać. Czy to normalne? :O

Gość gość
ciesz się że chociaż to. Czy ty wiesz ile osób z wyższym wykształceniem nie ma pracy??? I to żadnej. Bo w zawodzie nie ma a do innej czasami wyższe wykształcenie przeszkadza pracodawcy.

Gość gość
Hm... Skończyć studia (cokolwiek by to znaczyło), a znać się na swojej dziedzinie i skończyć studia to dwie różne rzeczy. Trudny jest rynek pracy, ale dla osób zorientowanych i z pasją śmiało jest praca. Mam 30 lat, zarabiam 4-5 tys. PLN i ja dotąd nie wysłałem ani jednego CV. Praca znalazła mnie sama w branży inżynieryjnej.

Gość zabajona25
No niestety czasem bywa i tak. Ja po licencjacie poszłam od razu do szkoły policealnej na rachunkowość i bardzo dużo mi to dało. Tytuł technika, wiedzę praktyczną. Szkoła nie była droga i nie żałuję, że w siebie zainwestowałam, bo też na pewno dzięki temu dostałam lepszą pracę.

Gość gość
nie jest trochę upokarzające, gdy musisz obsłużyć kogoś znajomego z kim chodziłeś np do szkoły średniej albo gimnazjum? zwłaszcza, gdy jest to ktoś ewidentnie głupszy od ciebie lub ktoś, kogo nie lubiłeś i nie lubisz? na pewno miałeś taką sytuację, przynajmniej raz.

Gość she ginger
A ja mam 26 lat i też pracuje na kasie mam tytuł inżyniera i co mi z tego? Cieszę się że w ogóle mam pracę przynajmniej normalną umowę a nie jakieś smieciowe gowno.

Gość gość
a ja mam 24 lata pokazuję cipkę na kamerkach i minimalnym nakładem sił zarabiam ze 4 razy więcej na miesiąc niż wy w tych żałosnych sklepach :) żal mi was frajerzy, nigdy nie umówiłabym się z takim gołodupcem

Gość gość
a ja przez 5 lat studiów pracowałam na kasie. kiedy skończyłam studia i się obroniłam to zmieniłam prace. Pracuje teraz w budżetówce.

Gość asiasalata
Ja skończyłam magisterkę i przez pierwsze pół roku po studiach też na kasie pracowałam w sklepie. Poszłam w międzyczasie na rachunkowość do szkoły policealnej żeby te kwalifikacje jeszcze poszły w górę i mniej więcej po pół roku chodzenia na zajęcia dostałam lepszą pracę. Opłaca się inwestować w siebie.

Gość gość
Ja nigdzie nie pracuję, a też skończyłam studia licencjackie. Najbardziej chciałabym iść do jakiejś pracy związanej z opieką czy nauką dzieci bo kończyłam pedagogikę. No ale coś dodatkowego wypadałoby jeszcze sobie zrobić. Jakiś tytuł specjalisty na pewno sporo by zmienił...

Gość gość
Gdybyś dobrze skończył i w trakcie kończenia były by Toba zainteresowane firmy to byś był rozchwytywany.A czy dałeś z siebie wszystko aż padałeś na mordę z wycięczenia czy lekko olewałej patrzac aby sie nie wychylić ?Teraz pozostaję Ci mówić " dziekuje i zapraszam ponownie ".