Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura_1988

problem z karmieniem

Polecane posty

Gość Laura_1988

Witam. Moja mala ma juz 3 tygodnie. Na poczatku prawie wcale nie miałam pokarmu i mala tracila na wadze, później miałam dość sporo ale nie najadala sie do konca, a teraz to juz w ogóle mój pokarm nie robi na niej wrazenia- tzn mam pokarm, corka opróżnia obydwie piersi w ciagu 20-30 min a po skończeniu jest krzyk jakby nic nie pila i opróżnia cala butelkę tj 90ml bebiko. Nie wiem co robic czasem mam myśli by odstawić pierś bo w sumie pomaga tylko przetrwać te 3 godz od butelki do butelki ale szkoda mi

Gość gość
to dokarmiaj mm w czym masz problem?

Gość Laura_1988
W tym żeby dziecku za bardzo żołądka nie rozepchac. I chodzilo mi raczej o rade co zrobić by polepszyć jakość pokarmu

Gość gość
dużo jeść i pić

Gość gość
Noworodek chce być non stop przy piersi to normalne. Niepotrzebnie dokarmiasz mm. Przystawiaj do piersi na żądanie a nie co 3 godziny.! Jak bedziesz dokarmiac mm to koniec z kp

Gość Laura_1988
Co 3 godz to z butli a pierś na zawołanie ma ale bardziej najedzona to ona jest nawet po zwyklej wodzie mineralnej niż po piersi

Gość gość
To mnie dokarm!

Gość gość
Ty chyba czegoś nie rozumiesz. Skąd wiesz ze ona jest głodna? Po drugie skoro dajesz jej butle to normalne że potem nie ssie dobrze piersi! I po trzecie pokarm zwiększa się proporcjonalnie do karmienia im więcej mała ssie tym więcej pokarmu produkują piersi Zrobiłaś najgorsze co mogłaś zrobić dając hej to bebiko jeśli ci zależy na kp to odstaw to g****o i przystawiaj dziecko tak często jak się da

Gość Laura_1988
Bebiko musiałam na poczatku dawać bo w ogóle nie miałam pokarmu, a mala tak mi pokaleczyla brodawki ze zamiast mleka to zasysala moja krew. A czemu twierdze ze się nie najadą? Bo po opróżnieniu obydwu piersi placze i rzuca sie na butelkę tak jakby kilka godz nic nie jadła i opróżnia cala dawkę. Moze ktos doradzi cos w spr jadlospisu by mleko bylo bardziej wartosciowe? Bo na jednych stronach piszą ze mam nie pic mleka krowiego bo sprzyja kolkom bo nie zawsze dziecko je trawi a na innych żeby jeść owsiankę, białe sery, kefiry itp.?

Gość gość
Rosół, taki naprawdę konkretny. I karmi, albo fameltiker.

Gość gość
Jedz zupy warzywne, dużo pij i nie dawaj żadnego mm. Noworodek chce byc przy mamie wiec bedzie chciał byc karmiony cały czas. Poza tym dokarmiając pozbawisz sie pokarmu. Dawaj małej pierś na żądanie. W ciagu kilku dni sytuacja powinna sie unormować. Dasz radę wykarmić własne dziecko. Noworodek ssące stymuluje Twoje piersi do produkcji pokarmu.

Gość gość
Chcesz karmić piersią? To odstaw w ogóle mm. Połóż sieci córka do łóżka na kilka dni i po prostu karm ja cały czas tzn jak będzie chciała. Wypija butle po jej podajesz, każde dziecko by wypilo, a powodów do placzu jest milion. Pokarm tworzy się podczas ssania. Pij dużo wody i jedz normalnie. I odstaw mm zupełnie.

Gość Laura_1988
z chęcią bym się tak położyła z nią na kilka dni ale mam jeszcze 3-letniego synka który też wymaga uwagi