Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fascynacja Psychoterapeutą

Polecane posty

Gość gość

Kochane! Zapewne poruszam temat dobrze Wam znany - przeniesienie i fascynacja osobą terapeuty to norma,naturalny etap terapii...i jeśli rozmawia się o tym z terapeutą,jest się szczerym to można dojść do ciekawych prawd o sobie i dojść do różnych wniosków. Moje pytanie dotyczy czegoś innego - gdy powiedziałyście mu o tym i on już wie...jak się z tym czujecie? Czy tak jakby miał nad wami przewagę? Czy czujecie wstyd? Trudno mi zrozumieć samą siebie w tym wszystkim...raz żałuję,że nie jest moim ojcem,innym razem chciałabym mieć w nim przyjaciela,a jeszcze innym - mam z nim odważne fantazje seksualne,które bardzo mnie podniecają...bardzo pragnę seksu z nim,ale absolutnie nie chciałabym rozwalać mu małżeństwa. Czy jestem nienormalna? Jak wyobrażacie sobie koniec terapii,gdy tak się zaangażowałyście? Czy to się powinno samemu przerwać i cierpieć w samotności i rozpaczy czy terapeuta umie przeprowadzić przez to tak,żeby nie bolało? Naprawdę go kocham jako człowieka - jest mi bliski,a zarazem muszę znać swoje miejsce w szeregu:na równi z innymi pacjentami. Ostatnio rozmawiamy stale o relacji między nami i leżą inne tematy...ale wiem,że to też jest ważne. Jak to jest u Was? Tęsknię za Nim pomiędzy sesjami... Empathia 25 lat,Kraków

Gość gość
nie wiem trudno powiedzieć nigdy nie bylam u psychoterapeuty.

Gość gość
Chyba w każdym podręczniku psych znajdziesz opis, że to naturalny proces, który może pojawić się w terapii.

Gość gość
Na pewno nie jest to niczym nie normalnym, wielu ludziom takiego kogoś po prostu brakuje.

Gość gość
Kochana, ale po c Ci wiedzieć jak to jest u innych? Każda relacja jest wyjątkowa więc mogą się pojawiać w niej rozmaite uczucia. Obawiam się, że poszukując odpowiedzi tutaj na forum może sobie zaszkodzić, bo a nuż widelec ktoś zaraz napisze coś głupiego a Ty się tym przejmiesz. Super że rozmawiacie z terapeutą o waszej relacji. I tego się trzymaj! jak najbardziej wskazane, żeby rozmawiać z nim o wszelkich swoich uczuciach. Liczę że trafiłaś na mądrego, kompetentnego człowieka. pozdrawiam i życzę owocnej terapii :)