Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelika2400

Dylemat. pomocy!!

Polecane posty

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien dylemat, postanowiłam, że poproszę o radę osób bardziej doświadczonych, bądź takich co trafnie ocenią sytuację. Chodzi o to, że od stycznia mam dwie propozycje, jedną jest praca w Polsce na stanowisku recepcjonistki, drugą zaś jest wyjazd z kolegą do jego rodziny do Holandii, zakwaterowanie i wyżywienie mam tam zapewnione, jednak pracę muszę poszukać sama. Nie wiem co wybrać (mam 24 lata) Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc :)

Gość gość
zależy na ile jesteś odważna czy znasz język ang

Gość gość
Pomysl, co bedzie jak pojedziesz do Holandii i przez np. 3 miesiace nie bedziesz mogla znalezc pracy. Czy kolega bedzie ci placil za wyzywienie, czynsz itp.? Nawet jesli bedziesz mieszkala tam u znajomego to jednak jest raczej troche glupio tak zyc na czyjis koszt.

Gość gość
Poza tym jak z twoja znajomoscia holenderskiego? Bo jesli nie jedziesz do sprzatania (nie polecam) to jezyk powinnas znac minimum w stopniu komunikacyjnym.

Gość gość
Angielski to tylko dodatek. Ja na twoim miejscu przyjelabym najpierw oferte pracy w Polsce, a w miedzy czasie szukalabym czegos tam. Bo wyladujesz jak z deszczu pod rynne. Kurcze caly czas pokazuje mi, ze to spam :(

Gość gość
do burdelu cie wywiezie