Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz może opóźnić miesiączkę?

Polecane posty

Gość gość

Kochałam się pierwszy raz w zyciu jakies 3tyg temu,od tego czasu dość często szaleliśmy z chłopakiem jednak ZAWSZE W PREZERWATYWIE i ZAWSZE sprawdzaliśmy po wszystkim czy nie pękła. Zawsze wszystko było OK! tak myśle... Jednak nie dostałam okresu w terminie moze to byc spowodowane tym pierwszym razem?+ bylam przeziebiona brałam lekarstwa. Objawy typu syfki+ból piersi jak zawsze były,a okresu brak. (2dni spóźnienia)! PANIKUJE BARDZO,wielki stres..moze to tez działa..na miesiaczke.

Gość gość
2 dni spóźnienia to żadne spóźnienie o spóźnieniu można mówić gdy okres nie pojawia się przez 10 dni po terminie kolejna która najpierw grzeszy a potem panikuje

Gość gość
Radziłabym pójść z tym do ginekologa - doradzi, zbada, będziesz mieć pewność przy okazji, że nie jesteś w ciąży. A tak w ogóle dość dobrze opisałaś swoje dodatkowe objawy i stany fizyczne, typu przeziębienie czy stres. Masz więc świadomość, że to wszystko może mieć wpływ na Twoją miesiączkę, skąd więc ta panika? 2 dni to nie dramat, a Twój stres i dobijanie się myślami na pewno Ci nie pomoże. Najpewniej przesunęła Ci się owulacja, czyli ten etap przed owulacją był dłuższy np. przez Twoje przeziębienie. Chcesz mieć pewność? - idź do ginekologa, zaciśnij zęby i posłuchaj co ma Ci do powiedzenia po wykonaniu badania. A jak nie chcesz, to zajmij się czymś pożytecznym, zrelaksuj i poczekaj kolejnych parę dni na swoją miesiączkę. Ot, to jedyne co można Ci teraz poradzić...

Gość gość
Pewnie, że może opóźnić i to nawet o kilkanaście miesięcy ... takie opóźnienie nazywane jest też ciążą ;)