Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego od kobiet wymaga się depilacji całego ciała, a od facetów nie ?!

Polecane posty

Gość gość

Tylko nie wyskakujcie mi z tekstami, ze depilacja nie jest ''męska''. Kto tak uważa i dlaczego ? Kto decyduje o tym co jest męskie a co kobiece a co nijakie ? Kiedyś nikt nie słyszał o depilacji, kobiety w Europie jeszcze 50-60 lat temu miały owłosiene pachy, nogi etc a teraz ktoras sie pokaże z owłosionymi łydkami to trafi na wioche pl, portale modowe, fejsbuki i zostanie okrzyknięta wieśniarą. Dlaczego nikt nie wymaga od facetów by sie depilowali ? bo mnie np obrzydzają włosy wystające ze spodenek i kąpielowek na basenie i nad morzem, brzydzą mnie kudły jak u małpy na nogach czy juz prawdziwe obrzydlistwo wystające spocone włosy spod pach :O Świat jest nienormalny

Gość gość
bzdura! kobieta powinna miec jakas fryzurke. :)

Gość gość
Świat jest nienormalny xxx szokujące odkrycie

Gość gość
Wcale tego nie wymagam . Ja się nie depiluję i ty też nie musisz.

Gość gość
co za bzdury już w starożytności kobiety depilowały się pastą cukrową a w średniowieczu nawet smołą

Gość gość
Wiele kobiet lubi facetów z owłosionym torsem, rękami, nogami, to dla nich seksowne. Dla żadnego faceta seksowna nie będzie laska z owłosionymi nogami, to wygląda beznadziejnie i odstręcza. Obie płcie się od siebie różnią, jeśli do tej poty nie zauważyłaś :) To tak jakby napisać - a dlaczego nie ma kobiet górników.

Gość a ja lubie wlosy
pod pachami u kobiety, ale przyciete na krotko

Gość gość
i na cipce pas startowy proszę zostawiać

Gość ja lubie u kobiet na krotko
przystrzyzone owlosienie lonowe i te pod pachami

Gość gość
Bo facet to ma być facet a nie wydepilowany chłoptaś ... i to jest zdanie kobiety.

Gość ja jestem owlosionym facetem
i wymagam od swojej kobiety, by tez byla owlosiona

Gość gość
Prawie wszyscy piszecie bzdury, niczego naprawdę nie wiedząc. Depilowanie ciała sięga czasów starożytnych, tylko nie w Europie. A kanony urody i moda się zmieniają, dlatego jednym przeszkadzają włosy na nogach u kobiety czy mężczyzny, a innym nie. Sama znałam kobietę z jednego z krajów arabskich, która mimo tradycji nie depilowała nóg i dumnie z takimi chodziła, a miała tłum adoratorów. Tak samo nie depilowało ich pokolenie naszych rodziców i babć i nikomu to nie przeszkadzało. Są też kobiety, które lubią bujnie owłosionych mężczyzn zwłaszcza na klatce piersiowej, uważając to za męskie, a inne kobiety w tym mnie to brzydzi. Włosów na nogach u mężczyzn też niektóre nie lubią. Ale to wszystko moda i indywidualne preferencje. Np. wydepilowany i do tego wysmarowany oliwką kulturysta wzbudzi tylko wstręt kobiety, która lubi wydepilowanych. Jest jeszcze kwestia zdrowia - włosy intymne chronią przed stanami zapalnymi, rzęsy przed zanieczyszczeniami oka, włosy na głowie przed zimnem, a włosy na nogach przed ugryzieniami karaluchów, włosy pod pachami pomagają w termoizolacji organizmu. Czasem zanim sięgniecie po maszynkę czy depilator pomyślcie o swoim zdrowiu.

Gość gość
"włosy na nogach przed ugryzieniami karaluchów" spoko ;)

Gość gość
Poważnie piszę. Żadne włosy nie urosły nam bez przyczyny. Mieszkasz w kraju, gdzie prawie nie ma grożacych człowiekowi insektów, chociaż karaluchy zdarzały się u nas w pociągach. Ale jest ogromna ilość miejsc na świecie, gdzie takich zagrożeń jest mnóstwo. A że Ty o tym nie wiesz to no cóż, pora zamiast siedzieć w sieci, zajrzeć czasem do książek.

Analizując tylko czasy współczesne. To kobiety zaczęły się depilować aby podobać się bardziej facetom i to one wprowadziły takie standardy. Najgłośniej krzyczą kobiety, ze to ble fuj i niehigienicznie (ostatni argument kompletnie "z d**y"). Tak naprawdę największą presję jeżeli chodzi o wygląd powodują inne kobiety a nie faceci.

i kobiety mają tą dziwną cechę, że zrobią wszystko, żeby być atrakcyjne. Stąd poddają się presji. I pewne rzeczy stają sie normą.

Gość gość
A ja oglądałam program, w którym wypowiadali się lekarze i naukowcy odnośnie owłosienia na rękach i nogach, i zdecydowana większość z nich była zdania, że w ciągu kilkudziesięciu lat, wraz z narodzinami kolejnych pokoleń, będzie ono zanikać, ponieważ w dzisiejszych czasach przestaje ono być potrzebne do spełniania funkcji, o których ktoś wyże pisał.

Gość gość
To mało wiesz o tym, jak małą wiedzę nawet na temat podstawowych chorób mają lekarze medycyny konwencjonalnej. Dowiesz się, jak kiedyś zachorujesz, czego nie życzę. Dlatego oni nie są żadnych autorytetem. Za to obserwacja świata tak.

Gość gość
No tak Samotny Romantyku, tutaj musze przyznać Ci rację. :-) No chyba że zapanuje moda na łyse kobiety.

ja mam nie mam włosów na klacie i mało na nogach oraz pod pachami i jakoś od tego nie choruje, według mnie jest to zupełnie zbędne

Gość gość
Nie wszystkie włosy, nie cała ochrona jest potrzebna w naszym klimacie. Ale przeprowadź się do chociażby Indii czy do Eskimosów albo na Syberię, to już będziesz mieć problemy.

Gość gość
Całe szczęście, że nie wszyscy mężczyźni lubią wydepilowane wszędzie na łyso kobiety. Równowaga musi być.

Gość gość
Dla mnie to nawet logiczne: w przeciwnej plci pociaga nas to, co ja rozni od naszej. Faceci sa wyzsi od kobiet, popularni sa wiec ci wysocy, podobnie z biustem itd. Skoro wiec kobieta ma naturalnie mniej wlosow niz mezczyzna, usuwanie ich podkresli roznice miedzy plciami, a wiec i jej kobiecosc.