Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czikitaaaaa

Uzależnienie a matura

Polecane posty

Gość Czikitaaaaa

Słowem wstępu, jestem obecnie w klasie maturalnej i zaczęłam bawic sie z lekami. Kodeina, dekstrometorfan i co najgorsze tramadol (lek opioidowy, silny, na recepte). I z tym ostatnim mam coraz wiekszy problem. Mieiac temu byłam nawet w ciagu 5 - dniowym . Obecnie nie biore go codiennie , średnio tak co trzy dni bo później jestem tak strasznie śpiąca, że cieżko mi normalnie funkcjonowac. Mam stały dostęp do tego leku - jest to plus jak i minus. Chyba najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze wciąż mam reakcje histaminowe i wszystko mnie swędzi oraz to, że zaczęłąm go brac w szkole. I bynajmniej pare osób wie, że biore i potem tylko zwracaja mi uwage, że mam wyjatkowo małe źrenice lub bym nie rozmawiała w danej chwili z nauczycilem . Co robić? Zostawić wszystko tak jak jest dopóki nie zaczne wpadac w ciagi czy jak?

Gość gość
Wiesz ja też przez ponad rok systematycznie(co najmniej 1x tygodniu) brałam dex.(inne okazjonalnie), a co mnie "wyleczylo"?- pewien bardzo zły trip po paleniu. Nie wiem do dziś co to dokładnie było, ale ja na jakąś godzinę byłam w czyśćcu. Od tamtej pory, czyli jakieś 3mies nie biorę NIC. Po prostu się boję ze ta najgorsza godzina mojego życia powróci. Niemiło aż mi się o tym pisze.

Gość gość
Hej. Skoro juz widzisz negatywne skutki brania lekow zglos sie jak najszybciej do poradni leczenia uzaleznien i opowiedz terapeucie o swoich problemach. Czekanie nie ma sensu, bo nalog bedzie sie pogłębiał. Czym szybciej zaczniesz sie leczyc, tym masz wieksze szanse, zeby wyzdrowiec

Gość Czikitaaaaa
Co do tego tripu - czytałam już o takich przypadkach ale na chwilę obecną biorę chyba zbyt małe dawki by miec taki odlot. A co do poradni uzaleznien - boję się tam isć. Nie mam z kim porozmawiać, koleżanka też bierze wiec mnie nie poprze a znajomi ze szkoły problemu nie widzą wiec i nie pomoga. Zresztą sama tak naprawde nie wiem czy chce kończyć, jestem wtedy taka spokojna, miła dla wszystkich, z nikim sie nie kłóce inny człowiek . Jestem uczynna, sprzatam w domu, gotuje, pieke, pomagam.

Gość gość
Masz straszny problem. A szkoda, że twoi znajomi tacy są nie czuli.

Gość gość
No my Ci tu na forum nie pomożemy. Może faktycznie w poradni byłoby lepiej .