Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka_wigdod

Teściowa wymyśliła, że mamy zaprosić jej koleżankę z byłej pracy na wigilię

Polecane posty

Gość gość
elka_wigdod dziś moze i żydówką ale autorka za to wariatką z przerostem ego. Moja bratowa zanim poznała brata nie lubiła złota,teraz uwielbia.Nie lubiła włoskich kożuszków teraz kupuje i płaci za nie srogie sumy.Chiodziła w bucikach z bazaru a teraz tylko firmowe.Płaci za tobo brat na to pracuje.Pochodzi damulka z wiochy,s..ła na żerdzi a teraz ma salony i te serwety i zastawy z porcelany.A pasuje do nich jak garbaty do ściany.Wiochę widać i czuć na odległośc.Zero szacunku do ludzi.Czyli wsiok z wiochy wyjdzie ale wieś z niego nigdy.

Gość elka_wigdod
ja obcych na wigilii nie chcę A teściowa nie będzie mi sie rządzić. Stare próchno!

Gość gość
Czy jest żydówką to można łatwo sprawdzić ale mało kto wie jak :-)

Gość gość
Ileż tu katolickiego miłosierdzia do bliźniego. Aż kipi z zawiści. Skoro i tak nie przyjmiecie jakiegoś przybysza to po chuj wy zostawiacie dodatkowy pusty talerz ?? Katolicyzm na pokaz byle jak najlepiej wypaść przed rodzinką, a w sercu bezduszność. Nienawidzę takich ludzi

Gość gość
elka_wigdod dziś ja obcych na wigilii nie chcę A teściowa nie będzie mi sie rządzić. Stare próchno! xxx Jeśli przyjdzie do ciebie jakiś bezdomny to też go nie przyjmiesz, bo co bo śmierdzi ? Co tam mieć serce do kogoś. Ważne by stroiki były najpiękniejsze i najlepiej wypaść przed rodzinką. Nienawidzę takich ludzi co wszystko robią na pokaz.

Gość gość
Ja jestem po stronie autorki. Nie, że nie zaprosiłabym, bo stroiki itp., ale po prostu wigilijna kolacja to dla mnie kolacja rodzinna, dla bliskich osób, swoich znajomych też nie zapraszam, a co dopiero znajomych teściowej...Co innego, gdyby Wigilia była u teściowej, ale ona zaprosiła swoją znajomą do domu, gdzie sama będzie gościem. A dodatkowego nakrycia nie zostawiam, bo własnie obcego człowieka bym do domu nie wpuściła. W dzisiejszych czasach nie można ludziom ufać.

Gość gość
20:15 ja tez nie, zawsze mialam dobre serce moze nie zawsze dobrze na tym wychodze ale przynajmniej mam serce! Przykre ze nawet w swieta dla niektórych wazniejsza jest dekoracja,komplet zastawy od samotnego czlowieka,

Gość gość
A dlaczego ja mam bezdomnego przyjmować? Od tego są instytucje, jak caritas czy kościół, żeby bezdomnym wigilię robić. Poza tym bezdomni przeważnie tacy są na własne życzenie, bo np. chlali i żona z domu pogoniła, albo za długi mieszkanie stracili. Sami są sobie winni.

Gość miła jak zawsze
Też popieram autorkę jak teściowa wymyśla to niech sama sobie zrobi święta i zaprosi koleżankę.

Gość gośćdociekliwy
Proponuję sprawdzić czy nie jest żydówką i ewentualnie wpuścić :-)

Gość elka_wigdod
wy jesteście jakieś p**********e bezdomnych mam przyjmować...a co to nie mają schronisk? ale am nie wolno pic alkoholu to się szlajaja i smierdzą mam w d***e jakieś tradycje które nijak się mają do dzisiejszych czasów, wigilia jest rodzinna i tyle w temacie, żadnych obcych nie chcę!

Gość gość
jezu, ubedzie Cię jak samotna osoba Wam potowarzyszy w wigilie? U nas czesto bywali na wigilijnych kolacjach ludzie którzy inaczej musieliby sami spedzać ten wieczór. Taka to też tradycja. Nikt Ci nie kaze przytułku robic, ale zjeść karpia w towarzystwie samotnej kobiety chyba Cie nie skrzywdzi.

Gość gość
Nikt Ci nie kaze przyjmować schlanych bezdomnych,tutaj mowa o normalnej aczkolwiek samotnej kobiecie.

Gość gośćdociekliwy
Autorko idź do tej kobiety dwie godz wcześniej i powiedz żeby zjechała bez majtek po poręczy jak nie bedzie słychać klaskania tzn że nie jest żydówka i wtedy ja wpuścisz

Gość gośćdociekliwy
Autorko idź do tej kobiety dwie godz wcześniej i powiedz żeby zjechała bez majtek po poręczy jak nie bedzie słychać klaskania tzn że nie jest żydówka i wtedy ja wpuścisz

Gość gość
Wszystkie wy tu takie święte katoliczki i krytykują autorkę, a pewnie same nie chciałyby goscic obcej osoby...

Gość gość nr 137
Autorko, z jakiego województwa jesteś? Jeśli pomorskie, to napisz mi proszę namiary na tę panią - nie ubędzie mi miejsca przy stole, jeśli przyjdzie.

Gość gośćwrażliwy
Zrobić o tym program w tele i zaraz z pół polski chciałoby tę panią gościć , też bym nie odmówił

Gość gość
gość dziś a ja zycze autorce w tym pieknym dniu przed Wigilią by kiedyś ją dopadło dokładnie to samo co koleżankę tesciowej.Oby została sama w takim dniu i na dodatek bez grosza orzy duszy.Przypomi sobie wtedy jak walczyła na kafie o to by nie zepsuć sobie wystroju stołu z jednym nakryciem więcej.Ale czy to chama nauczy? wątpię:):):)

Gość gość
Gościu z 22.10, tak kiedyś będzie. Autorka sam na sam ze stroikami. Nawet smiać mi się nie chce z takiej znieczulicy.

Gość Urszak
Gościu z 22.10, tak kiedyś będzie. Autorka sam na sam ze stroikami. Nawet smiać mi się nie chce z takiej znieczulicy.

Gość gość
Pitu pitu nie wiem kto by chciał z obcymi świętować, ja nie znam takich osób. Tutaj wszyscy świętobliwi ,ale jak by przyszło co do czego to wiadomo;) napisać to sobie można wszystko. Ja napiszę,ze bym przyjęła wszystkich bezdomnych z Dworca Centralnego i co :D?

Nie piszemy o bezdomnych z Centralnego, tylko o starszej samotnej kobiecie, która będzie w kąciku, cichutko, szczęśliwa, bo w ten wyjątkowy dzień ogrzeje się w cieple rodzinnym. Jesli chodzi o bezdomnych z Centralnego w Wwie, to w zeszłym roku musiałam posiedziec kilka nocnych godzin w poczekalni, własnie na Centralnym. O 5 rano mialam pociąg. Miałam okazję popatrzec, poobserwowac bezdomnych, samotnych, w parach. Czysci, schludnie ubrani, jezeli byl alkohol, to minimalny, bo nawet nie czuc było. Spokojni, grzeczni. Rozmawiali między sobą, ze rano to pojadą na Zoliboż na sniadanie do sióstr, a pojutrze to gdzieś tam dają dobre ciuchy, itp. Wszystko kazdego dnia zaplanowane i zorganizowane.

Gość gość
A może ta koleżanka to typowy mocher ze zrytą panią od tv trwam albo inna kleptomanka :O.Wigilia jest dla rodziny i też bym nie chciała,żeby obce babsko mi psuło święta :O.Teściowa jak taka mądra to niech zaprasza do siebie swoje koleżanki :O

Gość gość
Może karwa sami pozabraszajcie jakieś obce baby,bo pierdolić na forum to każdy umie.Wy bedziecie siedziec zje/by w rodzinnym gronie,a autorka bedzie sie musiala meczyc z jakas stara ropucha i tesciowa.Autorko ja bym powiedziala tesciowej,zeby spier/dalala z takimi pomyslami do WLASNEGO domu.

Gość gość
Jestes durna i pusta autorko ! Na szczęscie nie nam cie i nie znam takich ludzi.. A Wigilie i tk bedziesz miec nieudana :D Atmosfera bedzie skopana, tesciowa przy stole ze swiadomoscia twojego postepowania, dąsy i fochy..Urocze !:D ja mieszkam za granica i w zeszłym roku jak jedlismy kolacje wigilijna wpadła do nas moja kolezanka Irlandka z synami:) Zapomniala, ze my mamy swieta dzien wczesniej:D Bylo bardzo milo, sprobowala naszych potraw, jej synowie mieli wielkie oczy czemu nie jemy indyka:P Spontanicznie wyszła nam jedna z najlepszych wigili :)

Gość gość
Na forum to same bogojebne chrzescijanki , jakby przyszło co do czego to by same nie wpuściły. W sumie co ja obchodzi jakaś tam samotna koleżanka teściowej. " kolacje wigilijna wpadła do nas moja kolezanka Irlandka z synami" to wpadła twoja koleżanka , znajoma a nie jakaś obca baba. :o

Gość gość
Czym dla niektórych z was jest Wigilia??? i cała reszta świąt? Żenada, jak się czyta wasze wypociny,ta wigilia wasza nie ma nic wspolnego z wiarą.

Gość gość
wiara , wielkie słowa :o klękanie przed mitycznym żydem na patyku :o dajcie sobie siana nie tylko pod obrus ... dal ogromnej większości wigilia i święta to coś w stylu kilkudniowych imienin. Nie każdy musi być tak wierny jak tu krytykujące :o