Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodaannaannajagoda

UZYWAM DRUGIEGO IMIENIA CZY TO PRZESTEPSTWO

Polecane posty

Gość jagodaannaannajagoda

Uzywam drugiego imienia, bo lubie i wole. Nie lubie pierwszego i wszyscy znaja mnie pod drugim imieniem.w dowodzie mam wpisane Jagoda Anna i wlasnie Anna uzywam. Pani urzedniczka powiedziala mi ze to przestepstwo i podszywanie sie pod kogos innego.jak, skoro w dowodzie mialam napisane wlasnie drugie imie i w paszporcie tez?

Gość gość
dla znajomych mozesz byc Anna ale w sprawach papierkowych Jagoda urzedniczka ma racje, no i dziwie sie ze uzywasz imienia Anna które jest paskudne majac tak ładne imie pierwsze

Gość gość
jestes niepoważna teraz tylko narobilas sobie klópotów bo jesli juz w urzedach wpisywalas to drugie imie to teraz zeby to wyprostowac to juz bedziesz musiala je zmienic na to drugie

Gość jagodaannanaanajagoda
jagoda kojarzy mi sie z Jagoda tym morderca za czasow stalinai dlatego go nie lubie. No ale skoro w dowodzie i w paszporcie mam dwa imiona to chyba one sa "tak samo wazne"?

Gość gość
drugie imie jest praktycznie niewazne

Gość jagodaannanaanajagoda
skoro takie niewazne to dlaczego jest w dowodzie czy paszporcie?

Gość gość
Boze ile Ty masz lat .....

Gość gość
wpisuja bo rodzice ci dali 2 imiona ale drugie prawnie nic nie znaczy

Gość gość
Drugie imię jest tak samo ważne jak pierwsze dlatego używa się w urzędowych sprawach pierwszego i drugiego nie można pisać samego pierwszego ani samego drugiego jeśli;i masz dwa piszesz dwa, ale kłopotów nie będziesz miała bo figurujesz w dowodzie również pod drugim imieniem, a do umów i wszelkich pism urzędowych i tak wpisują numer dowodu, pesel i tym się bardziej sugerują. Używanie drugiego imienia to takie same przestępstwo jak używanie tylko pierwszego gdy ma się dwa:)