Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam jeszcze większy problem niż chomik Nożownik...

Polecane posty

Gość gość

Kilka miesięcy temu zakochałam się. Ale ja wiem, wiem, że to jest miłość nieodwzajemniona. I nigdy nie będzie spełniona. Pogodziłam się z tym, że moi rodzice kochają Nożownika (moja krótka historia w tym temacie - http://f.kafeteria.pl/temat/pomocy-mam-duzy-problem-poradzcie-mi-co-mam-robic-p_6102559). Rozumiem to, że mnie nie zauważają, bo wyjeżdżają z Nożownikiem na wycieczki. Co prawda Nożownik dorwał się do mnie i zabrał mi swój laptop (a właściwie to mój były laptop, bo też musiałam go oddać jemu, a ja dostałam jego stary). To również nie jest ważne w tej historii. To zaledwie cząstka tragedii, która krąży w mojej krwi spowitej cierpieniem. Najważniejsza jest moja miłość. Jest taka odległa i niedostępna. Nawet nie wie o moim istnieniu... a staram się. Codziennie próbuję się do niej dostać. Udowadniam sobie, że ona istnieje, że jest gdzieś niedaleko. Nie wzbudza we mnie przysłowiowych motyli w brzuchu, o nie (bo jak komuś niby mogą latać w żołądku motyle?). Kiedyś wydawało mi się, że jeden wpadł mi do buzi, gdy miałam 6 lat, ale to też nie jest ważne w tej historii. Nic już nie jest ważne, odkąd straciłam rodziców przez Nożownika moja kariera naukowa się skończyła. Liczy się dla mnie tylko ona, najpiękniejsza, najcudowniejsza, najciemniejsza, największa, najgorżniejsza, najmocniejsza, najciekawsza i najbardziej odległa czarna dziura...

Twój świat jest jak świat chomika, jest mały i nie ma w nim niestety miejsca na studia, karierę, miłość, laptop. Jeżeli Twój świat zostanie przeładowany tymi sprawami zaczynasz się gubić. Jeśli dowiesz się, czego w życiu Ci potrzeba, to będzie pierwszy wazny krok ku oświeceniu. Nożownik, ot persona nic nie wazna, problem leży w braku akceptacji.