Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Czy wy też używacie tylu kosmetyków do włosów?

Polecane posty

Bo nie wiem czy może nie przeginam... ? Mam dwa szampony: -delikatny dla dzieci Babydream (bez SLS) -Isana z mocznikiem (z SLS) Dwie odżywki: -Garnier, Avokado i Karite -Elfa GreenPharmacy, balsam z pokrzywą (z silikonem w składzie) -czasami w awaryjnych sytuacjach odżywka bez spłukiwania Ziaja intensywna regeneracja Wcierki do skalpu: -Farmona Jantar -Woda brzozowa -Napar z kozieradki Olejki: -Babydream fur mama -Olejek łopianowy z GP -Olej rycynowy Maska: -Biovax z aloesem Inne: nafta kosmetyczna serum na kocówki z wit A i E

Gość gość
Mam bardzo podobne do Twoich, praktycznie identyczne :D

Gość gość
nie używaj oleju, on wysusza włosy!!!!!!

Gość gość
COś w tych ilościach aż dostałam alergii i teraz używam tylko szampon, odżywkę, jedwab i nie przesadzam z kosmetykami.

Olejek rycynowy wysusza, dlatego albo łączę go z babydream fur mama albo wcieram tylko w skalp.

Używałam w wakacje tylko szamponu i odżywki i moje włosy były w opłakanym stanie. W dodatku ciągle walczę o zagęszczenie włosów, o szybszy porost dlatego wcieram. Dziś woda brzozowa-pierwszy raz. Nie wiem czy stosować ją naprzemiennie z jantarem. Czy może dokonczyć jantar, a potem zacząć wodę. Chyba tak zrobię.

Gość gość
Uwielbiam Jantar, dzięki niemu moje włosy szybko urosły po wizycie u oblakanej fryzjerki.

zuzyłam juz jedną butelkę. I włosy w miesiąc urosły 2 cm. A standardowo rosną 1 cm.

Gość gość
A gdzie można kupić Jantar? W Rossmannie będzie?

a ja uzywam szampon i odzywke Odzywke plucze bardzo letnia - prawie zimna woda i wlosy sa lsniące Juz kilka osob pytalo sie czym farbuje wlosy , ze sa tak blyszczace hehehj-a nie farbuje

W Rossmanie kupiłam za 13,99. niestety nie można dostać tej wcierki we wszystkich rossmanach

Gość gość
W wakacje włosy są narażone na działanie promieni UV, przez wysoką temperaturę są łamliwe. Ja używałam Waxa, Seboradion Lotion, naftę kosm, olejek arganowy z jedwabiem( 3w 1), odżywki dla włosów blond wtedy też jakieś 2 nazwy, zamiennie szampony: Jakiś niemiecki od Kuzynki zwiększający objętość włosów z Isany, Elseve dla włosów zniszczonych i farbowanych, 2 jakie do włosów blond, maskę z jedwabiem. I dostałam alergii od tych świństw. Umiar to złoty środek.

Nie używam oczywiście wszystkiego na raz... myję włosy co 2-3 dni szamponem dla dzieci, raz na jakiś czas tym bardziej oczyszczającym. Codziennie wcieram jantar. I chyba zostanę przy nim na razie. jak skończę butelkę to zacznę wcierać kozieradkę lub wodę brzozową. Odżywek nie nakładam na skalp tylko na włosy, jedynie maskę z biovaxa na skórę gdyż jest to maska przeciw wypadaniu. Raz na jakiś czas nafta (raz na dwa tyg), dla efektu wizualnego głównie. I olejek na włosy 2-3 godz przed myciem lub na całą noc.